Döa galer

Betyder döda fiskmåsar. Galer är ömål för fiskmås. Ska uttalas med ett stänk av förrakt i rösten. För de är många här som tycker att de där galera bare e te besvär. Att de väsnas, skiter och rotar i sopor. Sant. Men jag är för alltid förälskad i deras läten! För mig innebär fiskmåsens skrik en förnimmelse av sommar, klarblå himmel och löften om krabbfiske, solvarma lena klippor och en känsla av total lycka.

Nu har jag noterat att galerna på senaste veckorna
1. Har börjat låta mer. Eller har de blivit fler?
2. Dör. Har de blivit lata eller oförsiktiga?

Nu ligger det minst 2 döda fiskmåsar längs vägen till färjan. De har blivit påkörda. Det är inte små måsar, fjolårsmåsar eller så. Nej, stora och rejäla vuxna måsar. Såg vid färjeläget på fastlandet att där låg en stor trut vid sidan av vägen. Då är vi uppe i 3 st.

Vad gör dom? Vad har det tagit åt dem? Är de så upptagna av att svärma för varandra, har de blivit för lata för att flytta på sig eller hur står det still? Någon som vet?

För övrigt är det lite glest med inlägg den här veckan, jag vet. I skrivande stund är det torsdag sängdags och jag vet inte vad som hände. Imorgon fredag. Var tog veckan vägen? Vi hoppas på en fin fredag imorgon iallafall. Fredag kan vara den bästa av dagar. Eller vad säger ni?

Sov gott.

Liknande inlägg

5 comments

  1. Dagens ”upptäckt”: Andreas är släkt i direkt nedstigande led från Magnus ladulås och Birger Jarl. Sant! Vi har släktträdet… jn

    1. Inte ens ett avmätt jasså? till svar? Ja… jag ska visa er… Sen kanske intresset blir lite större 🙂 JN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *