Fantastisk midsommar!

Vilken midsommar det blev! Jag och Andy hade bestämt oss för att fira midsommar hemma på Hälsö i år eftersom alla här säger att midsommar vill man inte missa, dår är det ingen som åker hemifrån. Det såg länge ut som att det bara skulle bli lilla familjen med mig, Andy och Rio. Men så fick vi tillslut sällskap av J & J och J, D och N. Kul! En riktig syskonträff alltså. Helgen började med lite städning och iordningplock på tordag och fredag förmiddag. Vid lunchtid kom gästerna och vi åt så småningom en sillunch på terassen. Riktigt fint väder hade vi också, varmt och soligt.
Efter tårtan passade han på att lära oss vad en Nässjösväng är för något… Se ovan. Jag var testkanin och blev alldeles yr i huvudet.
På Hälsö riktigt dallrade luften av festförväntningar och uppladdning, det gick inte att ta fel på. Fram på kvällen grillade vi, bylsade på oss och satt ute och åt, precis som sig bör på midsommar. Rödvinet flödade, grillningen blev bra och Andy hade gjort en klassisk jordgubbstårta till efterrätt.
Eftersom det var stort galej nere på hamnplan gick vi dit och lyssnade på musik, stuffade lite och tjôtade med folk såklart. Sist hem var den dansanta trion Elsa, Andy, Danne. Inte speciellt otippat.
Midsommardagen bjöd på kanonväder. Stor frukostbuffé med ägg, sill, korv och grejer på terassen. Efter det skönt häng med lite solning och bad. 17 grader bjöd havet denna dag. Helt ok faktiskt. Inget man ligger och simmar runt i nån längre stund, men man doppar sig ju. Andy badade 4 gånger, jag tog det lite lugnt på grund av förkylningen och höll mig till ett dopp.
Vid lunchtid drog vi ner till Klåva och åt lunch, därefter drog J & J vidare till Björlanda. Jag och Danne åkte motorcykel och tog en liten runda runt Fotö och sedan hemåt. Hemma på Hälsö var festligheterna Dag 2 i full gång. Det blev dans runt stången, lotterier, glass och kaffe. Efter det en riktigt skön stund i trädgården, Rio somnade, Noah somnade och jag somnade. Andy somnade inte utan var tvungen att leka lite med sin fräs. Jag fick stoppa honom när han var på väg ner till bryggan för att ”bara fräsa till kanten lite”. Herregud, detta kan sluta med att det inte finns en enda rak kant på hela vårt hus.
På kvällen gjorde vi en favorit i repris: grillning! Även denna kväll ute. Denna gång lite varmare i luften men desto fler mygg. Grannarna L & D kom över på ett glas vin vilket var väldigt trevligt.
Vi har haft en riktig höjdarhelg! En skön semesterstämning har vilat över oss och vi har gjort det där som verkligen gör den svenska sommaren: solat, badat, umgåtts med trevligt folk i lättsamma former, grillat, druckit vin, ätit gott, druckit mera vin, kollat på band och bara haft det riktigt riktigt skönt.
Nästa år tänker vi definitivt bli kvar på Hälsö igen över midsommar.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *