Home is where the heart is

Borta bra men hemma bäst! Det är så skönt att vara hemma igen! Semestern var härlig men det var något alldeles, alldeles speciellt med att komma hem till huset på Hälsö.

Vi flög hem till Sverige från Palma de Mallorca och anlände Skavsta sent natten till onsdag. Eftersom jag skulle vara på kurs tog jag en flygbuss in till stan och övernattade hos vännerna Elin och Henke. Andreas och Rio styrde bilen mot övernattning i Jönköping. Det var väldigt svårt att skiljas åt. Jag önskade så att jag hade kunnat följa med. När man umgåtts så tätt tillsammans i nästan två veckors tid smärtar det att åka till varsitt håll.

Jag längtade hem mycket den onsdagen.  Satt som på nålar på föreläsningen och tittade ideligen på klockan. Så äntligen kl. 16.36 rullade tåget mot Göteborg. Efter det återstod buss och färja hem till ön. När jag hoppade av bussen vid Lilla Varholmen, färjeläget, och såg öarna ligga glittrande i skymningen höll jag på att börja gråta. Så nära nu! Snart, snart hemma på älskade Hälsö hos underbara lilla familjen.

I väntan på färjan upptäckte jag doften av hav. Vårt salta västerhav har en alldeles speciell doft och den berör mig djupt långt inne i själen. Denna kväll blandades den också av lukten av trätjära och en mer romantisk inramning till min hemkomst får man leta efter.

På Hälsö hoppade jag av bussen och promenerade genom hamnen hem. Noterade att flera båtar blivit sjösatta medan vi varit borta. Grönt gräs hade börjat leta sig fram bland vintertrötta tuvor. Trots kvällen var det ljummet. Svängde runt småskolan och styrde stegen mot Kwia. Snart framme! Och så där, precis bakom knuten på Lilians hus skymtar man det; vår Pärla. Så mycket kärlek, trygghet och värme som väller fram i bröstet på mig när jag ser Vårt Lille Hus! Underbara, älskade, kära, kära plats på jorden!

Liknande inlägg

2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *