I helgen: Göteborgs Kulturkalas!

Det har ju varit kulturkalas här i Göteborg under en hel vecka. Vi har varit dåliga på att ta oss in och utnyttja och se hela evenemanget, men i lördags var jag och Rio inne i Trädgårdsföreningen. De brukar ha massor av evenemang för barn i föreningen, och så även i år. Det var smockfullt med folk och barn! Fint väder hade vi också. Kulturkalaset är verkligen underbart, det bjuds på massor av evenemang och utställningar och spelningar – och allt är gratis! Tack Göteborgs Stad för en supertrevlig lördag! Nästa år ska jag gå fler dagar.
Kuriosa: det var en hel del mycket uppklädda människor i parken. Alltså väldigt uppklädda. Giftasfina liksom. Mycket riktigt, syrran överhörde en konversation i den evinnerligt långa betalkön på Trädgårn att det var bröllop i parken denna dag. Vilken miss! Okej att det är fint att gifta sig i Palmhuset och sedan ha festen i Lagerhuset – tro mig, jag funderade på detta som ett alternativ till vårt bröllop. Men inte på Kulturkalaset! När det är så mycket folk att man knappt ser blommorna för allt folk! Stackars människor hade tydligen inte en aning om ståhejet.

I växthuset fanns massa trevligt för barn! Jag och Rio gick in till Nordiska Akvarellmuséets jippo. Där fick man måla akvarell hur mycket man ville! På riktigt akvarellpapper och med riktiga färger! Så härligt! Rio målade jättefint. Här håller han på med en tavla till sin pappas födelsedag.

Akvarellmålning var nytt för Rio. Han tyckte nog att de små små färgkopparna var lite knepiga.

Men det gick fint. Det var en väldigt härlig stund vi hade inne i växthuset. Rio var speciellt stolt över en gul målning han gjorde. Och jag var tårögt stolt över varenda en.

Sedan fick Rio en ballong. I form av Beppebil! Alltså racerbil med Rios uttal. Jag köpte den största jag kunde hitta till honom – vilken triumf det var! Jag fick aldrig en sådan när jag var liten, så det var nästan roligare för mamman att köpa den. En underbar lördag i Trädgårdsföreningen på Göteborgs Kulturkalas!

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *