Klädkammaren

Efter 2 år med mycket deprimerande garderob är jag redo för förändring. Sedan vi flyttade in på Hälsö har för det första mitt klädkonto varit decimerat till absolut nödvändigaste (om det verkligen ska vara nödvändigt), d.v.s trasor från HM. För det andra har min garderob rent fysiskt bestått av två gråtrista garderober från tidigt 60-tal i hallen på övervåningen. Senaste halvåret har belysningen där varit mer eller mindre obefintlig.

Nu ska vi skaffa oss en klädkammare. Jag väljer att kalla det just klädkammare, för det är precis det det är. Walk-in-closet är ju bara en utländsk term av samma sak. Gammalt hus, gammalt språk. Dessutom känns det lite töntigt att kalla det för WIC, klädkammare klingar bättre. 
Som ni vet funderar jag på inredningen i den kombinerade klädkammaren/förrådet. Det måste vara praktiskt, men snyggt. Det ska få plats mycket men ha en känsla av air och grace. Hittade bild på den här klädställningen som jag berättat om i ett tidigare inlägg. Men jag har inte kollat in den i verkligheten ännu.

Men en sak är säker: nu ska mina smycken få en vettig och vacker förvaringsplats. Jag har hittat Iittalas ”Vitrini” serie… 
Väldigt snygga glasaskar att lägga ringar, armband och halssmycken i. Tål att stå framme, för så snygga är dom. Är speciellt förtjust i de rökfärgade och klarglas. 

Liknande inlägg

1 comment

  1. Åh, nu sa du vad jag tänkte. Jag tänkte för någon dag sedan på det här med ”walk in closet” folk överlag snackar om det som om det är en ny typ av lyx att ha en sådan. Skulle väl chansa på att så gott som alla villor har en klädkammare och alla lite större lägenheter, skillnaden mellan klädkammare och walk in closet är väl att en WIC innehåller en styck kristallkrona i plast från jotex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *