Barnrum – inte badrum

Change of plans!

Ända sedan jag blev gravid har jag funderat över hur vi ska få plats. Just nu har alla familjens medlemmar eget sovrum. Jag och Andy i sovalkoven, Rio i sitt vindsrum. I sovalkoven finns ingen plats för spjälsäng. Har därför funderat på Leandervagga som hängs i taket så att Syskonet kan ligga/hänga bredvid mig. Att ha Syskonet i sängen är jag inte så förtjust i eftersom vi redan trängs tre stycken där. Att ha egen säng och eget rum behöver ju inte betyda att man sover hela natten där… Men vaggan fungerar bara de första månaderna, sedan blir den för liten. Och vad gör vi med Syskonets kläder, skötbord och så vidare? Andy viftar bort det hela och säger det löser sig. Det gör ju inte det förräns någon löser det, kontrar jag.

Några veckor före jul hade jag en helt sömnlös natt. Tänkte, tänkte, tänkte. Fick inte ihop det. Gick på morgonen upp med en slutsats i huvudet: badrummet på övervåningen måste bli barnrum. Det går inte annars. Inte nödvändigtvis för att alla måste ha eget sovrum. Barn kan må bra av att dela rum tror jag. Men huset behöver fler rum, inte badrum. Vi får klara oss med ett badrum. Det är trots allt bara 15 steg mellan det tänkta badrummet och det som finns på nedervåningen.

Andy mottog slutsatsen utan protester men utan kommentarer. Julen kom, vi hade sex nattgäster och det lilla huset fullt. Någon dag efter att gästerna åkt hem medger Andy: ”Vi gör barnrum istället för badrum”. Åh vad jag gillar samstämmighet!

Sagt och gjort. Bygget har startat. Vi har 10 veckor på oss att få det färdigt, det grejar vi. Första steget var att få in dagsljus. Återigen kom husets gamla fönster till användning.

Det blir alltså ett fönster mot trappen.

Vi är överraskande nöjda!

Det lilla ytterfönstret vetter mot väster, så det blir nog ok ljusinsläpp.

Sedan ska det läggas golv. Isolerat med cellulosa.

Så var det igång igen…

med byggdamm och sågspån

Nöjd snickare.

Liknande inlägg

6 comments

 1. Det kommer bli sjukt bra! Att man inte har tänkt på det? Varit så låst vid att det SKA vara ett badrum där uppe. Nu är det ju självklart att det ska vara ett barnrum. Nu kommer ni ju få plats, utan problem! Gött jobbat. Sen får vi väl se hur kul rio tycker det är att sova hos er när syskonet väl kommit 🙂 Kram på er alla tre!

  1. Det är lite min exit också, att han kanske tycker att det blir för trångt och tycker att det är bättre i sin egen säng… Det är himla mysigt att ha honom där bredvid sig. Men det blir lite trångt.
   Kram

 2. Hejsan
  Via min kompis Anna corneliusson så såg jag att du fixat en perfekt ram till din ”guide to New York”. Har själv en 100×58 men är inte så nöjd med ramen som är 100×70.
  Vänliga hälsningar Charlotta på Fotö

  1. HEj Charlotta! Kul att du tittar in på bloggen!
   Jag blev supernöjd med min ram till NY-tavlan! Jag lämnade in den på Hornbach för inramning. Då väljer man vilken ram man vill ha, om man vill ha reflexglas och så. De har många olika ramar att välja på. Det tar någon vecka för dem att göra det. Det är dessvärre inte billigt! Betalade lika mycket för inramning som för planschen… Men som sagt, jag blev väldigt nöjd. Och det är ordentligt gjort, tejpat på baksidan och allt. Hatar när affischen efter ett tag åker på sned inne i ramen.

   Hoppas att du hittar något som du blir nöjd med!
   Må så gott. //elsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *