Betong från Marocko till verandan

Det här vackra marockanska kaklet ska vi lägga som instegsplatta på verandan! Känns somrigt grönt och kommer nog att bli en fin match till de små småningom gröna dörrarna. Vi har ju en thing för marockanskt kakel… Vi har lagt det både i hallen, vid kaminen och i skafferiet

Vi valde till slut att inte lägga hela golvet i kakel, av flera anledningar. Marockanskt kakel är ganska dyrt, man får räkna med 1000:- per kvadratmeter. Det springer lätt iväg och vips har man lagt 15 000:- på ett golv. Det är inte helt enkelt att lägga heller. Iallafall om man inte har väldigt mycket erfarenhet från det sedan tidigare. Eftersom plattorna ligger mer eller mindre dikt an varandra så ger det lite mer trix. Sedan är de inte så lätta att skära i heller. Sen har vi grejen med kallt betonggolv i Sverige… Det blir lätt väldigt kallt. Vi hade behövt lägga golvvärme under för att överhuvudtaget kunna gå på det under vintertid. Då kan ni plussa på lite tusenlappar för att få det installerat. Men eftersom vi inte ville slopa idén helt så blir det nu en kompromiss. Men jag tror att det blir en bra sådan. 

Liknande inlägg

4 comments

 1. Halli hallå!

  Jag heter Anna som frågar och var så väldigt trött häromsistens så jag missade att förklara mig… Jo det är så att vi har renoverat vårat badrum och lagt in samma fina plattor som du har. Men – inan allt var klart så gick några plattor sönder. Då varenda platta gick åt när golvet lades så har vi inga extra, och nu har plattorna dessutom utgått ur sortimentet.
  Znark.
  Kanske kan de få tag på några men jag tänkte att det var bra att se sig om lite och därför undrar jag om du har några över!
  Ha det fint, A

 2. Hej Anna!
  Vi har bara en platta över och den behåller vi så att vi kan laga om det skulle behövas. Hoppas att du hittar några extra!

  Kul att du tittade in på bloggen! Lycka till och ha det gott!
  //Elsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *