Billigare att hjälpa!

Staten har fattat galoppen; nu blir det billigare att hjälpa! 
Jag fick meddelandet från PLAN som jag är fadder i. De har nu blivit godkända av Skatteverket för att givare till verksamheten ska få göra skatteavdrag för gåvor. Om du är fadder i t.ex. PLAN så får du nu skatteavdrag för att du skänker pengar till välgörande ändamål. PLAN är en av fem godkända verksamheter. Såhär funkar det:

Om du skänker mellan 2000 – 6000 kr per år så får du skatteavdrag med 25%. Du måste ge minst 200 kr per gåva, t.ex månadsgivare i fadderverksamheten. Du får tillbaka på skatten året efter. 

Exempel: Jag ger 250 kr /månad. Det blir 3000 kr per år. Nu får jag skatteavdrag med 750 kr/år, det vill säga 62,50 kr varje månad.

Antingen kan du välja att ha kvar ditt månadsbelopp på nuvarande nivå, och då i praktiken få en lägre kostnad men PLAN får fortfarande samma gåva. Eller så höjer du det men betalar samma peng – bra va?! Skänker du idag 250kr/månad så blir den nya kostnaden egentligen 187,50 kr/månad. Eller så väljer du att höja beloppet till 333 kr/månad men betalar fortfarande 250 kr. Fiffigt!

Vad väntar du på?
Många barn därute behöver din hjälp för att slippa utsättas för våld, övergrepp och kränkningar. Läs mer om det nya skatteavdraget här. Läs mer om PLANs verksamhet här och här.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *