Bokslut 2012 – första delen

 

Januari

Vi förberedde och startade Projekt Övervåning. Sista etappen på vårt renoveringsarbete med huset. Rivning startade första dagarna i januari. Den 12 januari förra året var hela övervåningen utriven. Familjen flyttade in i gästrummet på nedre plan på obestämd framtid. Alla tre i en bäddsoffa.Källaren var knökfull av möbler, sängar, kläder, leksaker och bohag nedpackat i vaccumpåsar. Det var spännande och roligt att få göra drömmar till verklighet än en gång.

Andy och jag arbetade heltid båda två, båda med resor i jobbet. Jag arbetade hemifrån de dagar jag inte reste. Mitt kontor var samma rum som vi sov i.

Förutom jobb och vardagsbestyr gick all ledig tid (samt en hel del nätter) till research kring material till bygget på övervåningen, vånda för rumsindelning, beställningar av material, koordination av hantverkare och deras material, en del byggande själva, tömning av skräp o.s.v… Målsättningen med bygget var att det skulle koordineras så exakt som möjligt för att inte ha bygget stillastående en enda dag.

Februari

Bygget gick snabbt framåt, dagarna började bli något ljusare. Vi drömde om en färdig, ljus och luftig våning till. Och våren. Vi jobbade stenhårt med övervåningen.

Jag var fortfarande sjuk i en förkylning som varat sedan januari. Började blir riktigt sliten. Fick en läkartid där det konstaterades att mina fysiska åkommor berodde på utmattningssymtom. Jag var på väg in i väggen. Åkte hem och satte mig på verandan, min tillflyktsort i det här huset. Funderade. Länge. Och insåg att läkaren hade rätt. Det var tufft.

Jag sjukskrev mig inte. Fortsatte jobba men styrde om resor och annat. Vi kopplade loss mig fullständigt från bygget. Jag lämnade över hela projektledarmappen med beställningar, planering och allt annat till Andreas. Hantverkarna blev nu hänvisade till honom. Över en dag skaffade jag mig ett kontor på Hönö och flyttade in där. Det var skönt att komma hemifrån och få lite arbetsro. Jag gick inte längre upp till övervåningen på kvällarna för att se hur det framskred.

Jag längtade obeskrivligt mycket efter våren och att bygget skulle bli färdigt.

Mars

I slutet av mars flyttar vi in på övervåningen! Andreas föräldrar passade Rio i Jönköping. Jag och Andreas köpte nya sängar, och bar in/upp alla möbler. Det kändes som att flytta in i ett nytt hus! Där vi bestämt varje detalj. Varje list, varje centimeter av väggar, golv och tak. Ljuset däruppe var fantastiskt! Jag kände att livsandarna nu långsamt skulle kunna komma tillbaka.

Den 22 mars sitter jag på ett café utanför mitt kontor i Hönö Klåva och äter lunch. Det är 15 grader varmt, strålande solsken och vindstilla. Nu vänder det!

Andreas bytte jobb. Mer utmaningar, men större tillfredsställelse.

April

Vi började leva i den nya delen av huset! Tillsammans med det kom vårljuset och det kändes fantastiskt! Vi hade klarat av sista renoveringstappen, men fattade det inte. Någon kommenterade på bloggen och tyckte att det var dåligt med inlägg. Vi pustade ut efter 2,5 års renovering och firade påsk istället för att blogga. Det blev en mycket skön påsk som tillbringades i sofforna på övervåningen. Det var fint väder och lika magiskt på Hälsö som det alltid är på påsk. Vi njöt till fullo av vårt färdiga (!!) hus. På påskdagen grillade jag första gången året 2012!

Vi arbetade med inredning av övervåningen och byggde klädkammare.

Rio fick eget rum med en egen säng! Han sov i den från första natten helt utan protester.

Maj

I maj fyllde Rio 3 år! Vi höll kalas utomhus och vädret var fantastiskt vackert. Vi grillade korv på den nya solsidan-grillen som jag köpt. Vi tittade på båtar och var sugna på en mer modern badbåt som kunde kröna vårt nya liv utan renoveringar. Vi åkte en vecka till ett underbart ställe på Kreta och vilade upp oss, badade och lekte med Rio.

Juni

Vi slog till och köpte båten! Såg fram emot många härliga utflykter till skärs och skaffade picknickutrustning så det stod härliga till. Vi fortsatte inreda övervåningen för att få till detaljerna. Vi hade besök av fotograf och stylister som plåtade vårt hem för en tidning (inte publicerat ännu).

Vi hade sedvanligt midsommarfirande med många gäster och väldigt trevligt. På midsommardagen satte vi upp ”Andys pizza” hemma i köket. Det blev succé även detta år. På ungefär tre timmar prånglade vi ut 60 pizzor från bakugnen i köket. Vi hade kunnat göra fler, men degen räckte inte.

Liknande inlägg

2 comments

    1. Hej Linda! Vad roligt att du tittar in här! Hoppas att 2013 blir ett bra år för dig med!
      Mvh,
      Elsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *