Första julklapparna inslagna!

Igår slog jag in de första julklapparna! Det är så mysigt! Att göra fina paket är halva nöjet tycker jag. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ge bort klapparna med affärens tråkiga och opersonliga inslagning. Vet att det här är lite fånigt (och att det tar tid!). Det är såklart enklare att låta butiken slå in det man köpt och så är allt färdigt när man kommer hem. Men det är mysigare och roligare att göra det själv. Helst ska vi pyssla i köket samtidigt, jag och Andreas. Dricka glögg, titta på adventsstjärnan och lyssna på julmusik och lukta på nejlikeapelsinerna.

Förra året gjorde vi en massa julmys hela december. Dessutom hade vi julkalaset hemma hos oss. Jag tror att jag hade handlat alla hyacinter och amaryllisar redan till första advent. Vi hade julfint tidigt och njöt ordentligt av det. Jag hade ett uppdämt behov av jul i överflöd eftersom julen 2007 för oss bestod av renovering. Vi satt i soffan och åt pepparkakor och hade inget kök. Vi hade IKEA-köket i platta paket i vardagsrummet, ungefär 3 pall med grejer. På en av kartongerna stod micron och där lagades all herrskapets mat under flera månader. Med andra ord inte mycket till advents eller julmys. Därför ville jag göra det ordentligt förra året, och det gjorde vi!

I år vet jag inte riktigt hur det blir, men flytt mitt i alltihop blir det iallafall. Vi får tillträde den 15 december och flyttlasset går den 19 december, alltså bara 5 dagar innan julafton. Suck. Får försöka göra lite julfint här hemma iallafall. Och hänga upp stjärnan det första vi gör när vi kommer ut till ön.

I söndags kväll hade lilla familjen lite adventsmys. Rio ät kvällsgröt och vi drack glögg.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *