God Jul!

Blåvit snö, kyla, fjäll och älv är miljön för vår jul 2011. Vackert och skönt! 

Vi befinner oss i en stuga utanför Åre, hos goda vännerna Fredrik och Lina. Här finns också tre hundar och en papegoja. Ovan ser ni fina Gorm, en finsk spetshund. 
Julaftons förmiddag. Fredrik tog oss med ut på en udde med skoter och kjälke. Vi eldade och grillade lite korv, drack glögg, kaffe och tittade på den natursköna omgivningen. Så härligt att få vara i snön igen! 

Utsikten från vår lägerplats; Åreskutan. 
Och Indalsälven med is på. 
Rio, världens finaste Rio. 
Här bor vi! 
En timrad stuga underbart smakfullt inredd. Här finns allt man kan önska sig; snö, tystnad, ro, vedeldad bastu, fiskeutrustning, jaktutrustning, jakthundar, skoter, hundspann med kjälke och en guide (Fredrik) till på köpet.  Och en massa god mat förstås. 
Fredrik och Linas stuga är nästan som att befinna sig i en film. Här känner man verkligen att man är i fjällen. Många kaminer finns det så värmen blir god, kuddar i massor och sköna mattor att gå i strumplästen i. 
Här dricker vi glögg på julafton. Papegojan Coco håller låda och tävlar med Rio om russinen i skålen. Och tomten hittade oss! Den jämtländska tomten var snällare än Skreetomten så Rio vågade sig på en kram innan han gick. 
Ett riktigt härligt julbord dukades förstås fram med hemmagjorda specialiteter som egenfiskad gravad röding, dijonsenapssill, löjromssill, älgfärsbullar med mera med mera… Mmm. 
På tomten finns tre stugor; huvudstugan, bastustugan och gäststugan. Den här bilden är från bastustugan. Därinne finns vedeldat bastuaggregat, mycket skönare värme så, dusch och ett litet förmak där man exempelvis kan sitta och ta en paus från bastun. Och kanske ta en bit torkat renkött och en öl…

Köket har en helt underbar vägg som kommer från en rasad lada. Den stod mot en södervägg så träet har blivit riktigt bränt av stark vårsol. 
Vi fascineras av textilierna som återkommer överallt i det här hemmet! Pierre Frey, Ralph Lauren och Mulberry… Här i ett långt draperi. 

I gäststugan har vi det underbart mysigt i tjocka duntäcken och krispigt sköna lakan. Rio trivs bra. 
I bakgrunden Olympialiften i Åre skidssystem. Good to be back. Trots att det inte blir någon åkning den här gången. 
God Jul! Vi är snart hemma igen!  

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *