Goodiebag

 

Idag har jag varit och köpt mig en hel påse med hudvård. Finns det något mer lyxigt? Det här känns dessutom extra bra eftersom det är mer naturliga produkter. Förra året på min födelsedag var jag spa och kom i kontakt med produkter av märket Maria Åkerberg. Hudterapeuterna på spa´t gillade dem truely. För några helger sedan var jag och Andy på Skönhetsfabriken här i Göteborg. Vi hade barnvakt till Rio och gjorde ett par behandlingar och hade en vuxendag helt enkelt. Det visade sig att hudterapeuterna även där använde Maria Åkerbergs produkter. Jag fick tips om vilka ansiktsprodukter i hennes sortiment som kunde passa mig, och idag slog jag till.

Sedan tidigare har jag provat schampo och balsam. Upptäckte att det gjorde att kliandet i hårbotten nu är helt borta. Och att håret håller sig fräscht i tre dagar! Den stora fördelen för mig är också att håret inte blir så tungt och glatt, det blir mycket mer volym nu. Det är tillräckligt milt för att kunna användas till barn, och det känns också som en fördel.

Jag har fått en större skepcism på senaste tid mot alla produkter och medel man med sin hud kommer i kontakt med. Färgämnen i kläder, alla kemikalier i duschcremer, schampon och balsam, och sedan det man smörjer in sig med. Läser man innehållsförteckningarna på dessa blir man inte så mycket klokare. Men slutsatsen är att de alla innehåller en faslig massa ämnen. Och inte en enda är naturlig.

Huden är kroppens största organ. Så varför är vi inte mer noggranna med vad vi utsätter det organet för? Jag vill inte längre använda saker till min kropp som jag inte vet något om, eller var de kommer från. Ett exempel på sådant är solskyddsprodukter. Senaste somrarna har jag försökt undvika att använda dem. Huden blir alldeles konstig efteråt, och jag får lätt panik när jag tänker på att jag smörjt in hela kroppen med någon kladdig smet som innehåller exempelvis metaller. Vad händer när den absorberas?!  Hu! Inför Kreta-resan vi gjorde i våras skaffade jag därför solskyddsprodukter till Rio i Maria Åkerbergs serie för att det kändes bättre. De funkade dessutom super.

Det som också känns bra med MÅ´s produkter är att de är tillverkade utanför Kungsbacka – och således närproducerade! Att läsa förordet i katalogen med MÅ´s produkter är intressant, jag gillar hennes filosofi. Du kan läsa om den här. ”Organisk, ekologisk hudvård”. Det höres bra, som man säger på ö-mål. Nu ska jag testa två ansiktsprodukter, en olja till Rios torra hud, en lotion till mig och så fortsätta med schampot. Det här kommer kanske inte reducera några 34-års-rynkor, men det kommer kännas bra i själen. Ekologiskt gör ju det.

Natti på det.

 

Liknande inlägg

4 comments

  1. Lyxigt!!! Mitt råd – använd inga produkter alls. Så slipper du oroandet över innehållet. Det enda man inte riktigt kan avvara är ju schampo dock… Men alla krämer kan man ju skippa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *