Gravid: halvtid

Nu är det halvtid. Skönt! Och spännande. Bebisen kickar, rullar runt och buffar på mig. 
Cravings: juuuuuuice!! Helst lite syrlig som tex Tropicanas Cloudy Apple, eller röd blodgrapejuice – vansinnigt gott! Det går åt många liter i veckan…
Funderingar: tänker väldigt mycket på vem personen i magen är. Lugn eller vild? Om det är en pojke eller flicka vet vi inte, kommer inte veta det heller. Min man är lite konservativ på den här punkten. Jag funderar inte så mycket kring just det, utan mer på hur personligheten är. Och hur den nya personen kommer att påverka vårt liv och familj. Funderar också en hel del på hur Rio kommer att ta detta med att få ett syskon, att mamma kommer vara väldigt upptagen med den nya bebisen och så vidare. Hoppas att det går bra!
Huvudet: Lätt förvirring råder. Glömmer saker, måste anstränga mig väldigt mycket för att komma ihåg. Gravidförvirring helt enkelt. Blir stående på en plats i huset med ett udda föremål i handen och har ingen aning om vart jag ska eller vad jag tänkte när jag började gå.
Energi: emellanåt ganska låg. Är ganska trött på det. Först var det
-nygravid-koma-tröttheten som lägrade sig lagom till midsommar och har hållit i sig till september. Sedan blev jag
-dubbelsjuk där i september, och det tog två veckor att hämta sig från det. Sedan har det varit
-jobb, jobb, jobb och inte ett ögonblick över till hus och hem. Från och med denna veckan är det mindre resor så nu tror jag att det ordnar upp sig. Ska köpa
-järntabletter också, misstänker att det är en energitjuv.
Magen: STOR! Ser mig förskräckt i spegeln och undrar hur detta ska sluta. På kvällarna ser jag 9 månaders gravid ut. På dagarna kanske 7 månader, men det är ju hela 5 månader kvar… Om ni tror att ni löpande kommer få se bilder på magen så tror ni fel. 
Krämpor: svårt att hitta ett bra sätt att sova på. Vill fortfarande sova på magen och att vänja sig av med det är svårt. Drömmer helt vansinnigt mycket så jag är oftast helt slut när jag vaknar på morgonen. Jobbigt att plocka saker från golvet givetvis… eller att ta på skorna.
Aktivitet: har ju varit dåligt med sådant p.g.a energiförlust… Men i helgen har jag fått städat en del, det var skönt. Igår kväll städade jag, vädrade lakan, bytte lakan, hängde tvätt, vek tvätt och grejade till kl 22.30. Inte den mysigaste söndagkvällen kanske, men man får ju passa på när man har lite ork i kroppen. Har annars ett stort behov av att organisera, sortera, få ordning. Boa helt enkelt som det heter enligt handböckerna. Och att mysa med min familj. 

Liknande inlägg

3 comments

  1. 5 månader kvar? Nu börjar det gå upp för mig hur stor mage du kan ha haft vid nio månader som ni berättat om. Ska bli otroligt roligt med en granne till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *