Höstkväll

I köksfönstret
Jag tycker om hösten vi hade i fredags. Kyla, klar, hög luft med mycket syre. Höstlöv, sol. När jag och Rio kom hem från dagis gick jag en runda i huset och tände ljus och lampor samtidigt som mörkret föll utanför. Mysigt! Äntligen fick jag en riktig höstkänsla, har saknat den hela hösten. I torsdags kväll orkade jag lägga lite energi på plocka undan, torka av bänkar, handla och baxa in all mat. Då blir fredagen extra magisk! Att komma hem utan att först börja med disken, plocket och allt det innan friden sänker sig, det känns lyxigt. 
Höstfint på matbordet
Ser fram emot att under november och december ha fler kvällar hemma så att hemmet kan vara iordning och så som jag vill ha det lite fler dagar i veckan. Om jag är perfektionist? Inte nödvändigtvis, men jag tycker om sinnesro. Olika människor får det av olika saker. Jag får ro av att veta att allt har sin plats och att det råder ordning och reda i skåp och lådor. Jag har inte studerat feng shui, men jag kan tänka mig att det är en regel i den skolan. 

Rio och jag har plockat paradisäpplen och lite fina kvistar

Jag håller på och skapar ordning på ställen som behöver det. Just nu är det kaos i arbetsrummet… så där ska det bli ordning. När jag har tid och ork tar jag en sväng i förrådet i källaren för att göra oss av med onödiga saker (mer feng shui?) och att fixa ordning bland allt där nere. Om man inte hittar kan man ju inte använda grejerna, eller hur? Jag har hunnit en ganska bra bit på väg i förrådet, en annan dag kanske jag visar er. Det här med att hitta grejerna; min garderob är för rörig för att jag ska hitta något. Med kula på magen blir användbara plagg ganska begränsat… Behöver stuva om garderoben.

Vad har ni för höstprojekt? 

Liknande inlägg

4 comments

 1. Jag är inte heller perfektionist men kan inte alls tycka att fredagskvällen känns skön eller lördagsfrullen fräsch om det inte är städat runtom. Det behöver inte vara totalt rent men det får inte ligga massa pappershögar med reklam eller kläder slängt hur som helst!

  Mitt höstprojekt är att bygga hästgrejer 🙂

 2. Hela min skrivna kommentar försvann så jag nöjer mig med att säga att: jag är ny läsare som gillar din blogg, grattis till magen (om jag inte fattat fel) och läs om Feng shui så hittar du en karta som visar vilka delar i livet som representeras av platser i huset 🙂 Själv har jag en sjukt stökig hall som jag inte alls gillar.

  1. Hej Ulrika!
   Vad roligt att du hittat hit! Du har förstått helt rätt med magen; i mars ska vi få ett syskon!

   Det där med karta i Feng Shui lät intressant. Har du tips på bok/webb?

   Visst är hallen svår… Alltid för trång och alltid för mycket grejer.

   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *