Jag fyller år!

Det är min födelsedag idag!

Jag föddes en smällkall vinter 1979. Min syster byggde snögrottor hemma med min pappa, jag och mamma var på sjukhuset. Jag fick lite tuff start eftersom jag hade gulsot. Det härdade tydligen för jag känner mig som en stark och envis person (!), och det kan man komma långt med.

Jag fyller alltså 37 år idag. Det känns… liksom sådär? Det där numret tilltalar mig inte riktigt. Att bli 35 var kul. Att fylla 40 ska bli grymt kul. Jag planerar nämligen att vara på min absoluta topp som människa då. Om jag och familjen får vara friska vill säga, det ska man alltid ha med sig i bakhuvudet, det är ingen självklarhet.

Men det här med 37… Vadå 37? Är du 35 eller 40, männska du får bestämma dig, jaså nåt mesigt däremellan, jaha. Ja, jag vet inte. Ett år till samlingen blir det iallafall. Och om jag hade en kappsäck full med pengar skulle jag klicka hem lite presenter!

2 Kalender 2016

Den här urtjusiga väggkalendern formgiven av Kristina Krogh som jag hittat hos Le Kiosk, en fantastisk liten butik – jag vill ha allt. Kalendern ska pryda väggen inne i studion i det italienska huset vi nu kallar Castronno-huset.

By Mutti 2

Och så lite mer porslin från ByMutti. Älskar att formgivaren själv kallar det ”tatuerat porslin”. Passar bra till mig och min tatuerade man. För evigt förälskade i havet (och i varann!)

Klocka Low Key 2

Som jag har letat efter en snygg klocka att ha i köket! I åratal. Nu har jag äntligen hittat en jag gillar. Från Grandpas nya egna serie ”Low Key”.

1 Styckningsschema

Har nyligen upptäckt Grafstad och deras produktion av bland annat posters. Jag gillar styckningsschemat eftersom det hade passat fint i Castronno-köket.

3 Sjusjösjuka

Och så till mitt lilla Hälsö-hus; en sjömansposter. Som dessutom är en ordlek, passar väl bra till en skribent, tänker ni. Just så tänker jag! Även denna från Grafstad.

Skärmavbild 2016-01-07 kl. 11.13.58

Bra kaffe är viktigt. Och jag vill kunna dricka bra java både i Castronno och på Hälsö. Eftersom min moccamaster bor med mig här nere behöver jag en till Hälsö-huset.

Annilui bracelet

Och så lite flärd! Älskar de här smala, enkla men så fina små armbanden från Anni Lu. Helst skulle jag vilja ha flera olika runt min handled.

Nordic sea 2

Och så har jag hittat de ultimata kaffekopparna! Jag dricker helst ur mugg, fast liten och nätt. Inga amerikanska baljor. Den här formen känns fantastiskt fin i handen. Och så heter den ju Nordic Sea, uppkallad efter Nordsjön… Från danska Broste som gör så mycket bra.

 

Skärmavbild 2016-01-07 kl. 22.38.00

Jag vill ha ett par träskor vid varje utgång, att man snabbt kan hoppa i dem och springa ut. Alltså kan jag inte få för många. Vad passar väl bättre än den klassiskt svenska Moheda-toffeln. I cognacsfärgad nubuck ska det vara.

Skärmavbild 2016-01-07 kl. 22.40.25

Jay-Z har en textrad som talar om att han bytt så många blöjor att han behöver 3 weeks in the Hamptons. Bah! Pyttsan. Jag skulle behöva nåt dygn på spa, thats for sure. Den här bilden är hämtad från Arken Spa i Torslanda, trevligt ställe. Och det är inte vem som helst på bilden. Det är min fina vän Johanna Bradford! Tror bestämt att det är Krickelin som tagit bilden.

 

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *