Julen 2010

Jag har omsorgsfullt packat ner julen 2010 och också summerat lite kring den. Jag älskar ju julen och allt som har med den att göra, så det är nästan lite vemodigt att ta farväl av den. Men snart kommer våren och det är en härlig tid! Och nu börjar även jag tröttna på juldekorationerna. Jag skrev ner vad vi gjorde julen 2010 och tänkte att det skulle vara roligt om det blev några sådana anteckningar för varje jul, det är väldigt roligt att ta fram och läsa. Jag minns att min mamma brukade göra så och vi läste alltid de breven när vi tog upp julpyntet för en ny jul. Det gav lite tid för minnen och eftertanke kring tidigare jular.

Om ni vill bjuder jag er här på referatet om vår jul 2010:

”Julen 2010 firades till stora delar hemma på Hälsö med den lilla familjen Elsa, Andreas och Rio. Den 23 december åkte vi till Eksäter för att inkvartera oss hos J, M och T. På julafton var vi på Eksäter och kl 15.00 kom K & S och M´s föräldrar. Vi åt knytis-julbord och tomten kom på kvällen. Rio tyckte att tomten var otäck och satt i pappas knä och ville inte komma nära honom. T var mindre berörd, kan ha berott på att tomtens röst för henne var mycket bekant… Det blev en riktigt trevlig dag och kväll!

På juldagen for vi till Barnarp för att hälsa på N, J och D som bodde på Sörgårdsvägen. Vi träffade dem och bytte våra julklappar. De skulle sedan ge sig av till D´s föräldrar för att fira juldagen. Vid 14- tiden kom J, J och S samt Lillafarmor M och vi åt revbensspjäll, potatis och sås. Fantastiskt gott! Mamma K kämpade länge med den middagen.

På juldagens kväll efter att barnen somnat bänkade vi oss tillsammans med J och M framför ”Svärdet och Spiran”. Det var riktigt mysigt! Kändes väldigt lyxigt! Vi åt knäck och andra smaskigheter och riktigt njöt. Så ska juldagarna njutas!

På annandag jul hade vi bestämt oss för att fara hem, och gjorde också så. Vi ville hem till vårt lille hus och bara få vara lediga hemma. Vi stannade för en fika hos K och S och sedan bar det av hemåt. Andreas åkte på en förkylning på juldagen och sov en hel del i bilen, Rio gjorde likadant. Jag körde och njöt av de fantastiskt vackra vinterlandskapen vi färdades genom. Småland hade otroligt mycket snö julen 2010! Vi tyckte att vi fått mycket på Hälsö, men här låg snön meterdjup.

Nu är denna jul till ända. I skrivande stund (18 januari) har jag en hel del vårkänslor och sörjer inte att jag just plockat ner alla julsaker. Detta år har jag omsorgsfullt packat ner adventssaker för sig, och resterande julsaker för sig. Tänk att det är inte långt kvar till oktober och då börjar jag längta efter julen igen!”

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *