Kan inte låta bli…

… att älska Melissa Horn och hennes platta ”Säg ingenting till mig”. Jag har skrivit om henne på bloggen  förut , men det kan inte hjälpas – nu gör jag det igen (plattan kom 2009).

Lyssna på låten Lät du henne komma närmre ! Så vemodigt, hudlöst och skört. Men vackert. Skivan spelades in i anrika studion Atlantis i Stockholm och såhär säger producenten Ola Gustafsson om samarbetet med Melissa:
”Det är lätt att musicera med Melissa Horn. Hon har det. Ett uttryck. Vissa får leta ett helt liv men hon fick det tidigt och bäst av allt är att hon vill utveckla det. I ljuset av detta kan man inte annat än tycka att det är lätt. Hon tar täten med att visa med sin innerlighet och integritet var skåpet ska stå. Gott så. Min uppgift var bara att vagga in hennes stories i nåt varmt och behagligt. Mina tankar gick till allt från tidiga Ola Magnell-plattor till Regina spectors ballader och Simon & Gartfunkel. Mjuka trummor likt små mungos som hoppar runt på pukorna, enkla men rytmiska gitarrer, varm elbas eller kontra, flygel och stråkar. Inga tuffa, häftiga och trasiga grejer. Det är skönt att inte vara så tuff.
Tack Melissa. /Ola.”

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *