Kära läsare!

Det är så trevligt när ni interagerar med oss! Under senaste veckan har Emma varit inne och kommenterat vår badhelg i Fredrikshamn. Det är lite speciellt roligt eftersom Emmas kommentar kommer lite mer än en vecka efter att inlägget gjordes. Ibland tror jag att ni läsare bara läser det översta inlägget, men det här visar på motsatsen. Ytterligare ett inlägg som gjorts på senaste tiden är Julias fråga över trappan i hallen. Och hon måste definitivt ha läst betydligt mer än senaste inlägget eftersom trappäventyret gjordes i december förra året. Det är riktigt roligt! Det gör att vi själva också minns och får en anledning att se tillbaka. Det är verkligen roligt att genom bloggen ha dokumenterat alla renoveringar vi gjort för man glömmer otroligt fort. Och tar man inga bilder så minns man inte hur det såg ut innan. Och det går väldigt fort!

Mitt bästa renoveringstips: fotografera mera! Ni kommer inte ångra det. Låt kameran var framme, knäpp med mobilen, filma, bara ni dokumenterar. Det är så mycket värt att se tillbaka på förändringar man gjort.

Och nu har Anne funderingar kring sin trapp… Måla eller inte måla är frågan. I vårt fall var det ju inga tveksamheter – det gick inte att ha den omålad. Men jag förstår Annes fundering, målar man så gör man ju det för all framtid… Men jag är mycket nöjd med vår färg. Tycker att den blev ljus och ger rummet en fräschör. Så jag skulle nog säga… måla! Men du har en viktig poäng i funktionen, Anne. En helt målad trappa är svår att inte få att bli hal som ett bananskal. Vi tog golvfärg som inte var blank för att det inte skulle bli halt. Resultatet blev ganska blankt och ja, lite halt.

Det man kan göra för att göra trappan mindre hal är att lägga i en matta enligt gammal modell. Jag tänker mig en matta av ripstyp eller trasmatta. Gysinge har dessa:

Den fästs med stång vid varje trappsteg. Då kan man ta bort och tvätta, det blir mindre halt, mjukare att gå på och tystare. Bra va! Om ni undrar över det här med stång så tror jag att Ernst gjort det i något program? Om ni hittar det eller minns med mig får ni gärna tipsa var jag hittar det! Kan vara bra att få lite tips inför ett sådant projekt. 

Hittade en bild med de här stängerna på plats:

Det här är ju en trappuppgång skulle jag tro, eftersom det är lite utomhuskaraktär. Men ni förstår konstruktionen? Snyggt. 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *