Låt mig presentera; Queen of Sweden!

Jag fortsätter drömma om våren och sommaren i min trädgård…

 

Ja, det kan ju ingen tro i dagsläget vad det månde bliva av dessa stumpar som sticker upp ur jorden. Men här ståtar inte mindre än tre rosor av sorten ”Queen of Sweden. En buskros som får väldigt vackra skålformade blommor. Om den vill tänker jag bjuda den att klättra upp i körsbärsträdet som den står precis invid… Den är härdig till zon 3, så närmsta årens väder kommer avgöra om det i min trädgård verkligen blir en buskros eller om den stannar vid att vara lägre, dvs rabattros. Jag tror på det förstnämnda! 😉 Den får sol hela dagen och kommer ha bra ”häng” att stödja sig emot. 
Jag beställde den/de här från Flora Linnea i Helsingborg i somras och de kom i paket på posten i september. Det var väldigt spännade! 
Ni ser korven med gladpack mitt i bild? Det är rosorna! Det är liksom en bunt grenar som är kraftigt invirade i gladpack. När man tar upp dom sätter man dom i en hink vatten och sedan ner i jorden. Enligt konstens alla regler… Vilka inte kan efterlevas i min trädgård. Det är för mycket gamla rötter från körsbär och syren för att egentligen våga hoppas på att någonting tar sig. Men jag hoppas jag fått tag i växter lika envisa som jag, så att de liksom blir kvar och knuffar tillbaka de underjordiska syren-illbattingarna. 
Och den som väntar på något gott… 

 Visst är den ljuvlig?! 

Posted by Picasa

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *