Lite kyligt…

Här har hål tagits upp för nya fönster till verandan. Dett är alltså verandans västersida, den som vätter mot gatan.

Är det inte det ena, så är det det andra. Vips åkte ytterdörren av och den nya – icke skadade! – på. Även om bytet bara tog någon timme så känns det när kylig luft a la 5-6 minus sveper rätt in.

Detta är vår ”spärr” mot verandan. Hjälper en del, ca 2 – 3 grader i normalt tillstånd. Verandan är ju oisolerad, har alltid varit, så den suger en del inomhusvärme från matrummet intill. Nu när vi gör om den ska den naturligtvis bli isolerad och mysig. Här kommer vi att isolera inifrån, vi har valt lite olika på olika ställen i huset beroende på vad som blir bäst i helhetsintryck (isolering bygger ju en del). På verandan blir det alltså invändigt isolerat, det stjäler en del golvyta men här fanns inget alternativ. Dessutom är jag inte så ledsen för det för då får jag ju djupare fönsterbänkar till alla mina pelargoner…

Ja, ni ser ju. Mäktigt hål. Här satt förut ett trippelfönster, men som jag säger: Ingen glasveranda utan MÅNGA fönster, så nu blir det en sektion som mäter hela 3 meter istället!
Kommer bli SÅ himla fint! Jeg gleder mej som man sier på norsk! Det blir ett riktigt spanarställe, här kommer man ha världens koll på vilka som passerar Signalvägen. Kanske kunde börja ta upp tull vid knuten…? Eller trängselavgift?! För trångt är det ju! I tisdags var det ny förare på sopbilen, vi skrattade lite i smyg jag, Anders och Martin. Det tog honom 10 minuter att passera vårt hus utan att ta med sig halva fasaden. Den ordinarie föraren kör i full fart, niger till och parerar millimetrarna med en hårsmån. Ja, så är det att bo på en smal skärgårdsgata! But I love it!
Posted by Picasa

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *