Ljusterapi!

Verandan har verkligen blivit mitt favortställe i huset! Det är så ljust och fint där ute. Ibland sätter jag mig där någon minut och sluter ögonen och tänker D-vitamin, D-vitamin, D-vitamin! Rena rama ljusterapin att vistas där när solen skiner, underbart.

Det blev väldigt bra med den gråa nyansen på väggarna, tycker ni inte det? Jag utgick ifrån den grå färgen i köket men ville ha en som var snäppet ljusare. Då landade jag i NCS S1502-Y. Riktigt nöjd med den.
Kriterierna för färgvalet var att det skulle vara en sval färg på sommaren, men kunna kännas varm på vintern. Med rätt belysning, klädsel på möbler och kuddar så tror jag att det ska lyckas. Våra två små fåtöljer i Mulberry-rutigt tyg fanns givetvis i bakhuvudet. Jag ville att färgen skulle matcha dem, men även det marockanska kaklet vid dörren. Överdragen är bra för att skydda ylletyget mot alltför kraftig sol också.
Jag har tänkt skaffa överdrag till fåtöljerna i vitt linnetyg för sommarsäsongen. Då vill jag ha det vitt och krispigt grönt på verandan. Då gör sig inte riktigt det rutiga tyget lika bra. Men med överdrag och nya kuddfodral så kan verandan ändra skepnad med säsonger. Det har varit, och är, en viktig grundstomme i idén med verandan. Det speglar av sig i funderingarna kring soffan, men det får jag fördjupa mig i en annan gång…
Posted by Picasa

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *