Mia på Grötö

 

Nu undrar man ju när TV-programmet ”Mia på Grötö” ska komma igång. Jag har vetat om att satsningen var på gång ett längre tag, spanade upp nyheten när jag var på Grötö och gjorde ett reportage. Det kan ni läsa HÄR . Det satt en lapp i den lilla sjöboden i hamnen på Grötö som också fungerar som öns sambandscentral. Det är alltså Mia Skäringer från Solsidan som gör en talkshow i en liten stuga på södra delen av Grötö. Hon har bjudit in gäster som Anders Bagge, Tilde de Paula, Anja Pärsson, Rikard Wolff med flera. Vad jag har förstått skulle serien börja sändas i början av 2013, men har inte hört något om det ännu. Men nu är det ju årets sista dag imorgon, och det nya årets första om två dagar, eller hur?

Ja, den som lever får se. Grötö är en fantastisk liten ö i Öckerö kommun. Bilfri med stora ytor, grönskande ekar, fina stränder och ett särdeles ovanligt lugn. Väl värt ett besök! Ta bilen till Lilla Varholmen (vårt färjeläge på Hisingen) och parkera där eller på pendelparkeringen på Björkö. Från Lilla Varholmen tar man färjan till Björkö, ca 5 min. Därefter personfärja till Grötö.

Grötös sambandscentral; väntkuren vid färjan. Hit kommer tidningar och post, här kan man ställa böcker man tröttnat på och i gengäld bära hem något nytt. Här finns protokoll från öns föreningar, bl.a. Grötö ö-råd som jag skrev reportaget om. Det får bli en heldagsutflykt hit till våren känner jag. Med Rio, fotboll, picknick och vår nya lilla bebis förstås. Det ser jag fram emot!

Liknande inlägg

2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *