Min stora pojke

IMG_6028

Rio!
Min stora pojke som hunnit bli fem år. Vi tog en tur med morfars lilla båt när vi var i Fisketången förra veckan. Jag fick en chans att bara sitta där, stanna upp och se honom. Och betrakta. Hjärtat känns stort stort när jag ser på bilderna. Så fin han är!

IMG_6033

IMG_6036

IMG_6049

IMG_6072

Plötsligt så lik sin pappa!

IMG_6076

Vi åkte till en ö, Saxen. En favorit sedan generationer tillbaka i släkten. Jag och Rio fick en stund för oss själva eftersom vi lämnat Julian med mormor i land. Vi gick där och hoppade bland klipporna. Så frågar Rio;

– Vem älskar du mest av alla i vår familj?
Jag svarar såklart att jag älskar Rio, Julian och pappa lika mycket.
– Och så Santi förstås! lägger Rio till (vår katt)
– Ja, det är såklart att jag älskar Santi också, säger jag.
En liten stunds tystnad.
-Vem älskar du mest, undrar jag (kan inte hålla mig!)
– Jag älskar Julian, Santi, dig och pappa, rabblar han medan han skuttar på klipporna en bit ifrån mig. Sedan gör han ett sprattlande karatehopp och utbrister full av bus:
– Och   MÄ   SJÄLV!! och skrattar.

Jag tycker det var ett så himla bra svar! Att han lade till att han älskar sig själv! Världsviktigt. Att älska sig själv är ju en förutsättning för att kunna vara en god person och må genuint bra inuti.  Jag blev väldigt stolt och tacksam när jag hörde det. Jag har alltid velat att han först och främst ska ha en god självkänsla. Att han ska veta att han är en bra människa som är värd all kärlek, oavsett hur han ser ut, vad andra tycker och tänker eller vad han väljer att studera eller jobba med. En bra självkänsla som leder honom rätt. Som hjälper honom att navigera mellan rätt och fel genom livet. Att han sa att han älskade sig själv kändes mycket gott i bröstet på mig. För då har jag kommit en bit på vägen i min strävan.

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *