#pizzamotcancer Midsommar 2014

 

IMG_5495

 

IMG_5534

 

IMG_5540

 

IMG_5530

 

IMG_5528

 

IMG_5529

 

IMG_5542

 

På Midsommar ställde vi till med traditionsenligt pizzabak på midsommardagen. Det blir tredje året i rad och eftersom folk frågar hela året efter detta lär det inte bli något vi lägger ner… Dessutom har vi fått generösa ö-bor att öppna plånboken lite extra för någon god sak. Förra året var det skateramp som vi ville få till. På öarna är föreningslivet stort och fotboll och hockey är det man sysslar med. Men både Andy och jag är uppväxta med ett aktivt liv i individsporter; han med skate och snowboard, jag med hästsport. Eftersom det inte passar alla barn (eller vuxna) med lagsport tyckte vi att det vore bra med ett alternativ, och så var idén till rampen född. Bilder på den hittar ni här.

I år kändes temat för pizzan väldigt givet. Vi har familjer i vår närmsta krets som kämpar för att överleva och bekämpa cancer, både förädlar och barn. Dessvärre har vi också släkt som under det gångna året inte klarat fighten, eller som på nytt drabbats. Årets pizza blev därför #pizzamotcancer. Ni kan se fler bilder på instagram med den hashtaggen. Vi bestämde oss för att överskottet i år skulle gå till den fond som våra goda vänner startat inom barncancerfonden.

Ni kan läsa mer om deras kamp   HÄR.   Och   HÄR.     L Ä S.

Jag fick erbjudandet att skriva ett inlägg på Elin och Henkes blogg om pengarna vi samlat in. Jag skrev såhär:

* * *

Hej!
Jag har fått äran att skriva ett gästinlägg här på Elin och Henkes blogg. Vi känner varandra sedan lång tid tillbaka och firar bland annat alltid midsommar tillsammans. Man kan säga att vi gjort det till en tradition. Tyvärr kunde vi inte ha äran att få ha dem här hos oss i år, ni känner alla till varför.

Midsommarfirande hemma hos oss på Hälsö innebär fest och ståhej med mycket människor i flera dagar. Något som också blivit tradition är vårt pizzabak på midsommardagen. Då är det många som vill få tag i en bra pizza – och det är något av Andys specialitet! Den gamla vedeldade bakugnen i vårt kök får stå till tjänst för pizza, och det blir världens bästa kan jag lova. Så bra att vi kan sälja den rakt ut genom köksfönstret. Alla gäster får hjälpa till, för många pizzor blir det och fort går det. Förra året gick överskottet till att bygga en skateboardramp. Den är nu färdig och uppställd på Hälsö.

Det senaste året har vi fått uppleva sjukdom och död bland släkt och vänner. Cancer har drabbat många som vi bryr oss mycket om, däribland Henke. Med anledning av detta kändes årets tema på pizzabaket väldigt givet och naturligt. När nu Elin och Henke inte kunde delta i årets midsommarfirande, ville vi att de ändå på något sätt skulle finnas med oss.

Därför tillägnar vi årets pizzabak till Henke och Elin. För det mod, den styrka, den kämparglöd och målmedvetenhet som de visat upp i kampen om att överleva och besegra sjukdomen. 

Det känns fantastiskt att kunna bidra till något så viktigt som forskning och utveckling av bot mot denna fasansfulla sjukdom. Överskottet vi fick in skänker vi till den fond som Elin och Henke har startat inom barncancerfonden.
Vi vill också passa på att hälsa till Dina och hennes familj som också kämparhttp://dinasbok.wordpress.com

Ni hittar fler bilder från Hälsö på Instagram med hashtagen#pizzamotcancer
Stort tack till alla som hjälpte till att genomföra #andyspizza. Stort tack till alla som kom och köpte.

Kram!
//Elsa och Andreas med hjälp av syster Jenny och en hel bunt vänner

* * *

TACK ALLA SOM KOM, KÖPTE OCH ÅT!
Era pengar har gått till något väldigt väldigt viktigt.

#fuckcancer

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *