Såpad stång

Midsommar är över. Hälsö har många traditioner kring midsommar. En tradition är givetvis stångresning, en annan är såpad stång. Precis som våra gäster undrar ni givetvis, what!? 
Jo det är så att efter ankrace och midsommardans så gör ön upp om titeln som ärar den som längst håller sig kvar på en såpad stång som man sitter gränsle över ca 1,5 meter över vattnet. Kanske inte är så svårt, men sätt en 10 år yngre äregirig motpart mitt emot dig med en tungt textilknyte som verktyg för att dunka ner dig i vattnet, så blir saken en annan.
Jag har aldrig underkastat mig de oskrivna regler som säger att det krävs 3 generationer för att bli öbo, så jag tar varje tillfälle att ge detta nonsens en käftsmäll. Jag vet att det jag har är äkta och lika lojalt som vilken granne som helst.
Tävlingen då!?, …jo nu är det så att de här grabbarna vi går upp mot har ju sedan de var redo att gå fått sitta på en stång och svinga kuddar på varandra för att en dag få segra, inget jobb eller pengar står över denna prestige. Sonen till den som tillhandahåller röret (ja ni fattar) fattade kudden i kvartsfinalen och sopade mig rakt i huvet och jag dukade under. 
Kanske tar det ett tag att just kunna vinna denna mark, jag har ju en son, så kanske är det Rio som får äran att ta denna vinst. Jag körde träning ikväll innan hans läggning.
Kanske räcker det med 1 generation för att bli öbo när Rio sänker allt sitt motstånd, tills dess skall jag ställa upp för att med humor utmana vår underkastelse.
Vi ger inte upp.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *