Skivrecension: Jessica Lea Mayfield// Tell Me

Vissa skulle säga att detta är långtråkigt, vissa skulle höja det till skyarna. Jag håller mig någonstans mitt emellan. Bäst är Blue Skies Again som har potential att bli en riktig hit. Välgjort, på ett sätt lågmält men ändå svängigt. Jessica Lea Mayfield framför sin musik med en självkänsla som inte behöver vara mer högljud än såhär. Hon är ung, bara 21 år, men känns väldigt självklar och mogen i sin musik. Hon verkar veta vad hon vill och har hittat sitt sound. Och det är bra, för det kommer att ta henne långt. Det här är definitivt inte sista gången vi hör av fröken Jessica Lea Mayfield.
Jessica Lea Mayfield föddes i Ohio och växte delvis upp i Tennesse. Hon har musiken i blodet eftersom hennes familj hade ett bluegrass band som hette One Way Rider. Familjen åkte runt i en turnébuss från 1956 och Jessica har uppträtt sedan hon var åtta år. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av bluegrass och alla andra olika typer av musik. Hon lyssnade under sin uppväxt mycket på Foo Fighters och tycker själv att influenser både från dessa och Stone Temple Pilots kan höras i hennes egen musik.
Dan Auerbach, känd som sångare och gitarrist i The Black Keys har producerat båda hennes album. Första albumet hette With Blasphemy So Heartfelt och kom 2008, och nya albumet Tell Me släpptes förra veckan.  Samarbetet med Dan Auerbach startade faktiskt med att Mayfield och Auerbach gjorde en hyllad duett, Things Aint Like They Used To Be, som fick avsluta The Black Keys skiva ”Attac and Release” som kom ut 2008. Auerbach kontaktade Jessica efter att ha hört hennes egenproducerade EP White Lies.
Tell Me är Jessicas andra album. Det är välgjort, välproducerat och känns genomtänkt. Utan att känna till henne speciellt mycket sedan tidigare känns denna plattan väldigt hon. Det här är inte upptempo-feelgood-musik, det här är det perfekta soundtracket till en lördag kväll i en stuga någonstans på landsbygden. Med en whiskey i handen.
Jessica Lea Mayfield är redan veteran i turnésammanhang. Hon har turnerat mycket flitigt som soloartist sedan hon var 19 och har en intensiv vår framför sig. En lång turné i USA är planerad och hon gör också ett antal spelningar i Europa, dock ingen i Sverige. För att se hela turnéplanen, besök http://www.jessicaleamayfield.com/tour/

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *