Snöoväder

Nu kommer ovädret jag har hört talas om, suck. Helt plötsligt vände vinden till nordostlig, den värsta sorten för vårt hus, och det blåser upp till storm vad det verkar. I Kwia hamn går det vågor med vita gäss på och vågorna slår upp och över piren som går ut från varvet.

Jag som trodde att det skulle bli vår… USCH! Den är på gång, det hävdar jag fortfarande, men vi får väl se detta som ett bakslag. Får mig att längta efter fredagens rödvinsglas ikväll. Det är nu man bara ska grotta ner sig i trädgårdstidningar och webbsidor och förtränga vad som händer utanför fönstret.

Hela altanen är full med brädor som sår och ligger huller om buller. Detta börjar nu yra omkring. När det blåser här ute så får man liksom surra fast grejerna. Inser att det inte är mycket annat att göra än att gå ut och förebygga katastrofer. Suck. Jag som trodde att jag skulle få ta en varm dusch nu medan Rio sover.

:-:-: RAPPORT FRÅN 10 MIN PÅ ALTANEN :-:-:
Ja, att det blåser är ju ingen underdrift. Ser ju väldigt läckert ut när måsarna ligger och surfar på vindbyarna, men det var banne mig inget trevligt ute. Jag plockade ihop det nödvändigaste iallafall för att det inte ska få fart och flyga in i våra nya fönster… Jag har svårt att hålla balansen i vindbyarna, så mycket blåser det. Huden kring ögonen svider och stramar. Tänk att vara fiskare på Nordsjön i sånt här väder! Livet måste varit hårt för dem.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *