Sum Up! Andy´s Pizza

Säkert i 10år så har midsommardagen inneburit total dekadens. Denna har jag tagit mig an för andra gången med ett bankande huvud kl.09 på modsommardagens morgon. Förra året så presenterade jag & min svägerska Hälsö´s snart legendariska pizzeria, Andy´s Pizza. Idén kom ifrån till efter att vi hade renoverat bakugnen i köket bjöd min svägeska och man på stenugnsbakad pizza. Jag tror hon sa; fan Andy, de här är så bra att su skulle kunna öppna pizzeria. Sagt och gjort, hon och jag stod sedan förra midsommardagen och skickade ut 27st pizzor med endast en skylt nedanför huset som marknadsföring.

Inför årets upplaga så har vi fått lite kommentarer att vi måste köra igen. Självklart, var svaret varje gång. Inte lika självklart var det i lördags morse. Men ta tjurjäveln i hornen så kör vi, vilket vi banne mig gjorde. Min svägerksa hade gjort mycket förberedelser och vi var mer strukturerade och planerande. Vi höjde priset till 100sek för att ge andra ungdomar möjligheten till skateboardåkning, (vilket ni vet har präglat mig till allt jag är idag) och samlade in all överskott för att bygga en skateboardramp. Mer om det senare..

Så vad blev resultatet? Vi krängde 60st pizzor mellan kl 11.30 och 14.30. Det är 1 pizza var 3e minut ur en ugn som är minst sagt begränsad. Och vi samlade ihop en bra första slant till hälsös ungdomar. Vi kunde ha sålt 100st, men allt tog slut. Jag vill nog nästan påstå, trots uppförsbacken denna lördag morgon så är det så sjukt roligt, jag har nog ett krögarhjärta i mig. Måste nämnas att Elsa var givetvis också en otroligt viktig del i denna restaurang då hennes service mot ätande gäster både inne och ute höll lika hög standard som vilken lyxkrog som helst.

Så här såg det ut i köket både innan och efter. Kära svägerska, nästa år gör vi 100!

/Andreas

Liknande inlägg

5 comments

 1. Vilken kul idé! Jag har också en bakugn men har aldrig använt den, har inte riktigt förstått hur jag ska göra. Har två luckor över varann.. Är det för att kunna baka mycket samtidigt eller ska jag elda i den nedre och baka i den övre… Mycket oklart. Ska testa i sommar!

 2. Sjukt kul att ni gör sådär! Och att överskottet går till rampbygge, klart kidsen (och du?) ska ha en ramp!

  ps, när jag blev ihop med drängen som elvaåring så var han en liten hardcore skatekille 😉

 3. Jättekul idé, härlig atmosfär på Andy's och fantastiskt goda pizzor!
  Nu längtar vi till semester och sommar på Hälsö. På fredag kommer vi….
  /Grannarna på berget

 4. Käre svåger! Det gick ju som en dans minst sagt! Och precis som vi sa så är det ju tur att vi har den där aktiviteten på midsommardagen – en dag som annars lätt bara ”försvinner”. Kanske ska köra samma koncept på nyårsdagen?
  Hmm… räcker 100??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *