Trädgårdsvecka: Drömmen om en trädgård

Ledsen för lite helguppehåll, we´ve been busy. Med bland annat trädgårdsstök! Jag har planterat de allra sista grejerna faktiskt. Mer om vad och var senare. Jag tänkte spinna vidare på den här utmaningen jag antagit… och därmed fortsätta med trädgårdsveckan
Posted by Picasa
Jag insåg alltså att eftersom vi trivs bra på Hälsö och inte har några som helst funderingar på att någonsin flytta härifrån, skulle jag få nöja mig med den ytterst trånga lilla trädgården som finns. Och göra det bästa av den helt enkelt. 
Hösten 2009 när vi bestämt oss för att köpa huset gjorde jag en önskelista på sådant som jag längtade efter att ha min egna trädgård. Den såg ut såhär: 
 • Rosen ”New Dawn”
 • ”Fisketången-rosen” en speciell ros jag bara sett i trädgården i Kungshamn. Liknar persisk gulros. 
 • Lavendel
 • Krasse
 • Kaprifol, den vilda
 • Tulpaner
 • Röd lönn eller liknande
 • Lilla blåa vårlöken Scilla
 • Daggsalvia
 • Allium
 • Klematis
 • Vildvin
 • Gul klätterros
 • Riddarsporrar
 • Smultronschersmin
 • Lammöron
 • Isop
 • Pioner
 • Liljekonvalj
 • Pärlhyacint
 • Magnolia (Andys önskan)
Eftersom man ska följa sina drömmar bestämde jag mig för att detta skulle få lägga grunden till hur jag bygger upp min trädgård. Det går ju inte att blanda riktigt hur som helst, men med det här i bakhuvudet försöker jag anpassa mina drömmar efter förutsättningarna. Där har ni liksom bakgrunden. Och hur gick det sen då? Det berättar jag om imorgon. Godnatt! 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *