Vår i skärgården

elsapahalso.se

Visst kan man misströsta. Våren är sen i år. Precis som min bebis. Den har väl växt fast. Eller ska jag ta det som en komplimang? Att det är så mysigt att bo i min kropp att man liksom aldrig vill ge sig därifrån? Jag får fråga hen på måndag. Då är det nämligen igångsättning, så oavsett om bebis vill eller inte kommer vi att hjälpa den på traven att komma ut då. Det blir en påskbebis helt enkelt.

Här i skärgården har det blåst rejält senaste dygnen. Häromnatten hörde jag att fönsterrutorna vibrerade. Har faktiskt inte hört det sedan vi bytte fönster. Då vet man att det friskar i. Vi har inte så många minusgrader som jag vet att man haft inåt landet, dock är köldeffekten när det blåser 25 sekundmeter nordan inte att leka med. Men eftersom vi haft vackert väder med sol under lång tid nu, så har solen smält och tinat upp på dagarna. Fördelen med blåsten är att isen går bort. Vi har inte haft rejäl is så mycket denna vintern som vargavintrarna -09 och -10, men eftersom nätterna varit kalla har isen nästan varje morgon legat i Kwia, den lilla viken/hamnen precis vid vårt hus.

Men trots blygsamma temperaturer har vi haft vår i flera veckor faktiskt. Både känslan av den och meterologiskt fastställt. Enligt SMHI kom våren till Göteborgstrakten omkring månadsskiftet feb/mars.Då har dygnsmedeltemperaturen legat över nollan i en vecka i följd. Jag har spanat på små försiktiga tulpanknoppar i rabatten utanför entrén ett tag nu. Två klena blad till snödroppar har också börjat krypa fram, men ännu inga blommor.

Idag är det vårdagjämning!
Håll ut! Den kommer i år också, våren.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *