Vår i trädgården?

Den här rabatten kallas ”Triangeln”. Den är ett hörn av min lilla plätt här på jorden. Och givetvis vårdar jag den ömt. Just nu ser den ju inte mycket ut för världen… Som jag väntar på att det ska sticka upp massor av ”Rysk Blåstjärna”! Scilla Siberica. Eftersom jag petat ner inte mindre än 40 st (!) små scillalökar här har nu oron över att överhuvudtaget se någon av dem varit förlamande de senaste veckorna. Alla andra trädgårdar har ju krokus, snödroppar och allt möjligt annat sedan långt tillbaka. Utom jag. Vill ju ogärna att det ska bli ett misslyckande nu när jag lagt så mycket tid, pengar, vånda, drömmar och inte minst kärlek på att detta hörn ska bli en riktig glädjespridare i klarblå nyanser om våren. 
Gick ut i det fantastiska vädret idag för att inspektera. Har dragit mig för att göra detta, just för ovan nämnda risk för besvikelse. Men så! Är det inte nåt litet trubbigt vårlökigt där nere minsann?! Om man tittar noga! 

Voilá! Om än lite tilltufsad, så dock: Scilla Siberica!

Och en till! Och en till! 
(Jag har ju inte dristat mig till att räkna dem, såklart. Självbevarelsedrift, ni vet. Kanske nästa år.) 

Hoppas morfar läser detta nu! Han har hållit tummarna för mig, det vet jag. 
Såhär ska den alltså se ut när den kommer upp lite mer: 
Den sprider sig gärna och har man tur kanske man kan få en sån här fin matta efter många år…
Hur långt har våren kommit i er trädgård?  
Posted by Picasa

Liknande inlägg

4 comments

  1. Hittade till din blogg via en annan blogg, blev genast nyfiken när jag såg att du skriver från Hälsö! Jag har nämnligen släkt i Vättnebacken, och även på Öckerö 🙂 Brukar vara där ute på somrarna och njuta av den härliga miljön! Kollade lite bilder och tror jag kan se vart ert hus ligger någonstans, det ser så himla fint ut det ni gjort! Måste nog börja följa dig och se utvecklingen 🙂

  2. Hej Elsa! Kan göra dig lite avundsjuk. Johan har en sån matta med scilla i sin trädgård med inslag av vårlök. Fantastisk på våren!
    din moster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *