Vårstädningen

 

Häromdagen gjorde jag stordåd på övervåningen. I ett enda ryck gjorde jag vårstädning däruppe. Dammsög notoriskt, torkade alla lister (både golvlister, fönsterbrädor och fönsterfoder). Många profilerade lister blir det i vårt hem… Dammsög timmerväggen. Torkade av hela taket (overkill? ja, kanske. men jag gillar inte att titta på spindelväv när jag just sjunkit ned i soffan). Vädrade alla täcken, kuddar och tänkbart till både sängar och soffor. Tvättade överdragen till soffan och tog fram nya kuddfodral som andas  v å r !  Andy skurade hela övervåningens golv häromveckan, så det kändes perfekt att få detta gjort nu. Dessutom skönt att ha det riktigt rent när vi nu snart ska få hem en alldeles krispigt ny liten människa.

Som ni förstår var jag sysselsatt en hel dag med detta. Ryggen värkte något ohyggligt på kvällen. Note to self: att göra detta höggravid medför extra påfrestning på rygg.

Jag var mäkta nöjd över min insats. Så himla skönt att få storstädat och vårfint däruppe! Nu njuter jag bland de nya kuddfodralen. Andy var faktiskt ganska imponerad av mitt arbete, men noterade också att höggravida frun kanske borde ta det något lugnare om dagarna. 5 dagar kvar till beräknad födelse kanske det kan vara idé  att vila upp sig inför prestationen…?

En ”happy-lights” har fått flytta in. Födelsedagspresent hela vägen från Khao Lak. Tack syrran!

Lite nytt i hörnet vid vår tv! Mdf-kuber från Frama. Perfekt för modem, tidningar, böcker och film. Vill ha fler!

Några nya kuddfodral i klara vårfärger. Från hm.com

Renbäddat och storvädrat alla sängkläder. Så härligt att krypa ned i detta!

Till höger i bild syns senaste boken i min läshög; ”Fredsförklaringar” av Neil Young. Mycket intressant.

Klädkammaren fick ett fårskinn som matta och en puff att sitta på när man tar på sig strumporna. Dessa bodde i hallen därnere tidigare, men fick nu flytta upp istället.

Återkommer med bilder i dagsljus en annan dag.

Hur välkomnar ni våren?

 

 

Liknande inlägg

4 comments

 1. Vad fint! Ser härligt vårigt inbjudande ut. Håller med om det underbara med att krypa ner i en nybäddad säng. Dammsuger oxå spindelväven från taken och hundhårstussar ur hörnen. Har ingen gravidmage att skylla på, men det går långsamt och jag är oxå slut… Det kan vara bra att ta det lite lugnt, men det kan ju även vara lite rörelse som sätter igång det; själv grävde jag potatisland för att få ungen att vilja komma ut:)

 2. Wow, vilken fin blogg och vad otroligt snyggt du har det hemma!!!
  Extra kul att ha hittat en likadan städnörd som mig sjläv. 😉
  Kolla gärna in min shop där jag har nördat loss totalt…

  1. Hej Marina! Och välkommen hit!
   Vad roligt att det finns fler som bara måste göra vissa saker sådär überordentligt… Typ vårstädningen. Vad roligt att du gjort något av det, tänker på din webbshop. Fin! Farligt mycket lockande saker där. Första gången jag sett speciella wipes för tex rostfritt och läder – superbra!

   Kram, Elsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *