Vemod

Denna veckan är jag tillbaka på jobbet. Semestern slut. Rio börjat på dagis. Kändes så vemodigt på nå’t sätt. Jag hade sett fram emot att börja jobba, men… mulet, regnigt, tyst och stilla gjorde att det med ens kändes som så mycket höst, på en gång liksom. Och det är lite konstigt att det gjorde mig lite smådeppig eftersom jag egentligen gillar höst. 
Måndagen gick, regnet piskade och vimpeln smattrade så mycket i vinden att jag tog ned den (14 sekundmeter). Tisdagen fortsatte med samma visa. Idag skiner solen och det känns lite bättre. Om jag bara fick sova ordentligt inatt så är jag kanske på banan igen. 
De här två grabbarna som jag bor med va, de envisas att ligga på eller mycket tätt inpå mig nätterna igenom. Så finkänsliga är de inte. Det sparkas, buffas, armbågas och knäas. Andreas brukar ta sig friheten att lägga sig diagonalt i sängen. Hur ska jag då få plats med mina fötter och ben? Sedan kommer lilleman och kryper upp. Han ligger på huvudkudden en liten stund, sedan börjar han snurra och fäkta. Till slut ligger han med huvudet på Andreas rygg och fötterna på min hals. När inte det är bra längre brukar han krypa ner till fotänden och lägga sig längst ut på kanten av sängen eller på mina ben, som en liten katt. Tror ni man vågar röra sig då? Nä, just det. 
Funderar allvarligt på att börja utnyttja en av sofforna som säng. Permanent. Så kan de ligga där och fäkta och sparka på varandra bäst de vill. En 90-säng innebär för mig rena dubbelsängen, eftersom jag är van vid att bli förpassad till yttersta centimetrarna med knät och ena armbågen utanför. Vad gör man inte för att få sova.
Bloggen har haft semester i sommar också, det märkte ni va? Nu när jag är tillbaka i vanliga rutiner blir det lite mer tid framför skärmen, med mer inspiration och idéer. Under hösten kommer vi att börja blogga om det kommande badrummet på övervåningen också…! 
Vad har ni gjort på semestern? 
Tänkte att jag skulle få ordning på bildbiblioteket så att jag kan berätta för er i bilder vad vi haft för oss.
Tills dess: ha det gott. Vi ses. 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *