A walk down Memory Lane

Håller på och röjer i förrådet på grund av fönsterbytet imorgon. Hittar en kartong med gamla böcker i! Och det är inte vilka böcker som helst, de ruvar på mycket minnen. Bilder, röster, dofter, upplevelser och minnen från det förflutna väller fram. Jag har svårt att hålla tårarna tillbaka.
I lådan hittar jag en av mina störsts läsupplevelser genom livet; ”Godnatt Mr Tom” av Michelle Magorian. Jag hittar också ”En liten kärlekssång” av samma författare som gjorde stort intryck på mig.

Jag finner också en diktbok som jag fick i gåva när jag fick stipendium i svenska på skolavslutningen i nionde klass. Jag minns det ögonblicket lika tydligt som det var igår. Det var stort för mig och jag är fortfarande väldigt stolt över det. På våren i nian gjorde vi ett specialarbete om en författare. Jag valde Maria Gripe, författaren som bland annat skrev böckerna om Hugo och Josefin och Skuggornas Barn. Arbetet blev väldigt bra, och lämnade min svenskalärare stum. Kort därefter ringde Maria Gripe hem till mig och ville berömma för det fina arbetet jag gjort om henne och hennes böcker. Jag blev andäktig över detta stora som hänt. Att författaren själv ringde upp mig! Det var stort i mitt då femtonåriga liv, men det hade varit lika stort om det hade hänt mig idag.

Mycket vatten har flutit under broarna sedan den där skolavslutningen konstaterar jag några dagar efter min trettioandra födelsedag. Minnet av den flickan jag var då känns viktigt för att veta vem jag vill vara imorgon.

– från min iPhone

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *