Bättre upp!

Hej! Nu blev det sådär längesedan igen! Här kommer status från Sibirien på Hälsö!

Just nu är det 23 grader i köket – trodde ni inte va?! Gissa vem som eldat i kaminen som en tok hela dagen?! Vi har fått fart på radiatorerna på den vattenburna värmen tack vare en tillfällig elkassett, så elementen har nu haft ett par dagar på sig att värma upp huset. Det i kombination med att nordostvinden inte legat på lika hårt det senaste + mycket kamineldning gör att värmen nu är riktigt skaplig. Eftersom min snälla mamma ska komma hit har jag ju kört lite extra fläktar också. Jag tyckte att det var lite ogästvänligt att hon skulle ligga i 12 grader som vardagsrummet visade häromdagen. Men just nu går inga fläktar alls faktiskt, det behövs inte. Golvvärmen i tillbyggda delen är ju dessvärre frusen, samt luftvärmepumpen. Pumpen lär vi inte få igång förrän det blir plusgrader ute. Undrar hur länge vintern håller i sig?

Leverantören av ackumulatortanken har lovat att leverera den i slutet av denna veckan, det borde betyda fredag. Återstår att se om de kan hålla det. Jag tar ingenting för givet i den här soppan. Rörläggaren behöver ett par dagar på sig att installera nya tanken, så om allt går som tänkt kanske den kan vara på plats tidigast i mitten på nästa vecka? Men elkassetten får vi alltså dras med tills ”det blir vår”. Eller iallafall plusgrader ute.

Hoppas att vi får försäkringsbolaget med oss i det hela så att inte de börjar krångla, då lägger jag mig ner och gråter. Kanske borde ringa dem igen och meddela status, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga, har ju inga nyheter direkt. Bävar för att ringa för att jag är så nervös att de ska krångla. Well. Imorgon ringer jag.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *