Bokslut 2012 – andra delen

Juli

Gravida! Rio skulle få ett syskon! Vi skulle bli föräldrar igen! Kändes fantastiskt och väldigt nervöst för att det skulle gå vägen. Jag var gravidtrött, gravidarg och illamående. Julivädret gjorde inte energinivåerna bättre; det blev skitväder istället för en sommar med mycket strandhugg med den nya båten. Besvikelsen över vädret var i vår familj ganska kompakt. Semestern tillbringades med lite nedslag i Fisketången, Munkedal och hemma på Hälsö. Rio och jag tog sommarlov på Nordamerikas nationaldag som firades glatt i Fisketången. Jag och Andreas hann med ett par dagar vuxentid i Köpenhamn också – och där prickade vi in kanonväder!

Jag jobbade på i trädgården och försökte ha energi till att vårda det jag planterade hösten innan. Sallad, morötter och liknande blev det inte mycket med. Det regnade för mycket och var för kallt för att det skulle bli något vettigt av det. Jag köpte silltunnor i Billdal och det stank rutten sill i stort sett hela sommaren runt vårt hus… Vi försökte med olika trick för att få bort lukten, men icke (kan meddela att den efter höstens idoga regnande nu iallafall är borta).

Jag, Jenny och barnen gjorde ett ryck och åkte till Halland för att plocka bär. Barnen tyckte kanske bäst om dammen med ädelfisk som fanns där. Det blev mest vinbär som hemma i köket blev gelé och sylt.

 

Augusti

Trött, trött, trött. Det kostar på att baka en bebis. Båten har varit med till de olika platserna vi semestrat på längs kusten och nu körs den hela vägen hem. Andreas fick många timmar båt denna sommar, värre var det för mig och Rio som körde bilen med all packning. Semestrar tar slut och vi börjar jobba igen. I slutet av juli fyller Andreas år.

Vi snyggade till gången som löper längs husets norra sida. Grävde bort gräs och jord, lade markmatta och fyllde på med snygg sten. Murade upp en rabatt till en New Dawn-ros som jag hoppas ska klättra upp fint på husgaveln.  Jag lyckades få en annan skönhet i blom, nämligen en Queen of Sweden -mycket vacker!

 

September

Vi jobbar som tokar och har svårt att få ihop det med resor, pendling, lämning och hämtning på dagis, familjetid och egentid. Ett beslut börjar mogna.Jag åker på nån otrevlig sjuka; bihåleinflammation tillsammans med magsjuka. Har en riktigt, riktigt risig vecka som ni förstår. Familjen tillbringar helger hemma på Hälsö, vill inte åka ifrån vårt nu färdiga hus, bara njuta.

Hummerfiske utan hummer. Båten går bra och gör att vi kan gå längre ut där vi tror att fångsten är bättre, men… faktum kvarstår; vi får bara krabbor. Jag, Rio och katten äter krabba så det står härliga till.

Oktober

Jag börjar repa mig efter sjukan. Får äntligen lite energi som gör att jag gör höstfint ute runt entrén och på altanen. Känns härligt! Vi jobbar fortfarande mycket men hittar en barnvakt som Rio älskar som gör livet lättare. Vi gör fredagsmyset heligt!  Lyxar med hämtmat och fredagsgodis ackompanjerat med naturfilm på tv och hela familjen samlad i sofforna på den oh så sköna övervåningen.

Bebisen i magen har klarat den magiska gränsen vid 12 veckor och vi går på rutinultraljud i vecka 18. Den ser frisk och kry ut och det känns obeskrivligt skönt! Jag gör planering för min återstående tid i projektet jag jobbar med och tar ett avgörande beslut.

November

Jag sorterar och rensar. Framförallt i arbetsrummet och bland bråten i källaren. Märker upp och försöker organisera så att allt har sin plats. Nu när all invändig renovering är klar och alla rum är på plats är det dags att sakerna hittar sin ordning, annars hittar man aldrig. Vi funderar över badrummet som ska byggas (nåja, alla rum är visst inte helt klara) på övervåningen och samlar inspiration.

Rio är sjuk en hel del. Min mamma kommer och syr färdigt klädsel till sofforna på övervåningen, blev grymt bra. Jag och syrran tjuvstartar adventsförberedelserna lite och ställer till med pepparkaksbak med pojkarna. Det blir ett pepparkakshus också! Rio kräks på kvällen av allt för mycket deg. Han avböjer sedan dess pepparkakor…

Jag skrev ett populärt inlägg, Ibland när jag vaknar, om tillståndet när jag behöver jordas, få kontakt med elementen. Borde göra det oftare.  Annars var det skralt med inlägg, vilket kan förklaras av att jag jobbar med den nya bloggen elsapahalso.se. Den 26 november berättar jag för er att jag flyttar till egen domän trots att allt inte är klart ännu. Välkomna till ett nytt kapitel av bloggen Elsa På Hälsö!

 

December

Jag pyntar och förbereder för jul hemma på Hälsö. Om november var segt går december rasande fort. Vi firar jul med Andreas familj som är hos oss över juldagarna. Min familj kommer över dagen några dagar senare. Det blir en vit jul! Det trodde jag inte, men till allas glädje blir det så. På julaftons förmiddag är vi ute och skottar massor med snö i flera timmar och bara njuter.

Vi firar nyår på Hälsö och kollar på fantastiskt fyrverkeri på Björkö.

* * *

Det känns som att 2013 kan bli ett riktigt bra år. Vi har mycket att se fram emot!

Vi ska bli fler i familjen, huset är färdigt. Saker och ting börjar falla på plats. Blogginläggen kommer bli fler än för året 2012, det är ett löfte.

Tack för året som gått! Hoppas att vi syns även 2013.

Kram, Elsa

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *