Drömkåken

Det börjar bli kallt nu. Nordostvinden har legat på och stormat ganska länge nu och igår kom snön med den. Kylan biter sig envist fast. Vårt stackars hus står väldigt utsatt för just nordostvinden, och eftersom vi inte har någon värme så börjar det bli ordentligt kallt härinne.

Imorse upptäckte vi att vattnet till toaletten frusit. Det gick inte att spola. Medan jag står med händerna nere i toalettens vattentank och grejar, ropar Andreas varför dörren beter sig så konstigt. Vid närmare besiktning har ytterdörren slagit sig och fått två stora bulor på utsidan, samt går knappt att stänga. BorDörren fixar inte bohuslänsk kyla helt enkelt. Köp inte den.

I förmiddags gick det fortfarande att skratta lite åt allt elände, men efter proppmisär nu ikväll håller vi oss för skratt.

HISTORIK:
Natten till vår inflyttningsdag, lördag den 19 december, var det strömavbrott här på Hälsö. När vi kom med flyttlasset vid lunchtid var det svinkallt i huset. Vi drog igång alla element, men det gick långsamt. På söndagen började vi ana oråd när elementen fortfarande inte blev mer än ljumna. Vi ringde säljaren och undrade. Han i sin tur kontaktade lokala rörläggaren och fick till en tid för oss på måndag morgon kl. 07.00. Måndagen kom och både säljare och rörläggare kom. De konstaterade att kompressorn till luftvärmepumpen lagt av på grund av strömavbrotttet. Denna kördes igång och vi såg fram emot att få värme igen.

På tisdagen den 22 december hade värmen vi hoppats på ännu inte dykt upp. Rörläggaren fick komma akut då Andreas upptäckt att det sprutade varmt vatten i källaren. Hål i ackumulatortanken blev diagnosen. Långsamt stod alltså tanken och dränerade husets radiatorer (vattenburen värme) på varmvatten. Vi fick packa ihop och dra iväg till Jönköping för att fira jul.

Den 27 december var vi tillbaka på Hälsö. Med hjälp av värmefläktar har vi alltså klarat oss hittills, men när graderna kryper så långt ner nu… så börjar modet tryta. Förhoppningsvis är leverantören av ackumulatortanken tillbaka efter ett långt jullov imorgon så att vi kan fatta beslut efter samtal med dem. Vi måste ha en ny tank – NU.

Drömkåken har hittills bjudit på tråkiga överraskningar. Ikväll somnar vi frusna och ledsna.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *