Ibland när jag vaknar

… går jag rakt ner och öppnar verandadörren ut till altanen. Står där och känner in dagen ett tag. I pyjamas, med nakna fötter mot fuktigt, kallt trädäck. Idag var en sån dag.

Ser på havet, den lilla trädgården, himlen i öster. Vad blir det för dag idag? Lyssnar på tystnaden, ibland ljuden. Kisar mot fåglarna som sitter på rad på elledning. Har katten runt benen. En mås skriker och cirkulerar, följer honom med blicken tills han hittar ro på en skorsten längre bort. Andas in djupt, drar in morgonluften i näsan. Hur doftar det idag? Salt från havet, fukt från gräset? Havet tyst, inga båtar.

Jag är där för att jag söker något. Svar? Behöver komma i takt med jorden. Få kontakt med världsaltet. Ser upp mot himlen.Sedan mot havet, jorden, gräset. Jag mittemellan. Här har ni mig, mäktiga krafter. Fokusera in mig mitt emellan er, ställ in skärpan nu. Är vi klara? Då kör vi.

Rio, det är dags att äta frukost.

Liknande inlägg

2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *