När det dagas

Nar_det_dagas_01_elsapahalso.se

Året är 2015. Nytt, krispigt, fräscht. Jag tycker att det ligger i luften. Ett jullov med såhär många dagar flyter lätt samman. Man vet inte vilken veckodag det är eller månad. Men jag brukar ändå känna en viss förändring just vid nyår.

Nar_det_dagas_02_elsapahalso.se

Något nytt ligger och väntar. Vi får någon minuts extra dagsljus. Det är som att klotet vrider sig åt det andra hållet igen. Som att det varit vänt från solen, men nu långsamt börjar vända kinden mot ljuset och värmen. Jag vet också att jag brukar tycka att väntan och längtan till våren är plågsam. Långdragen. Seg. Och smärtsam. Men ändå. Jag har känslan av att något håller på att hända. Och jag gillar det.

I morse hade vinden vänt. Stormen Svea hade äntligen gett med sig och dragit över. Istället bjöd världen på sol och nordlig vind. Vackra vita gäss på vågorna utanför våra fönster. Julian vaknade tidigt och vi smög ner i köket. Efter en stund började dagens första ljus nå oss. Solen var på väg upp. Det var lite magi. Så jag fick fram kameran.

Nar_det_dagas_03_elsapahalso.se

Nar_det_dagas_04_elsapahalso.se

Nar_det_dagas_05_elsapahalso.se

Nar_det_dagas_06_elsapahalso.se

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *