Ny skiss på övervåningen

Ja, som ni förstår har rivningen gjort att vi tänkt om kring rumsplanering för övervåningen. Från början var tanken att övre plan skulle innehålla sovrum och att nedre plan skulle vara till för umgängesytor. Finns många fördelar med det. Har man gäster kan man t.ex. nöja sig med att få snyggt på nedervåningen och inte behöver bry sig om att sängarna är obäddade.

Den nya ”air” som uppkom när alla väggar var rivna där uppe gjorde dock att vi började fundera… Helst hade man velat ha hela övre våningsplanet som det är nu, helt utan väggar och begränsningar. Fria ytor, fri atmosfär och fin överblick med hav i flera fönster.

Men någonstans måste vi ju få plats också. Och det är trots allt ganska skönt för alla familjemedlemmar att ha ett eget krypin att dra sig tillbaka till. Men vi vill inte förstöra den fina känslan som bildas vid östra väggen med fönster ut mot havet.

Nu ser skissen ut såhär:

Öster

Väster


Längst ut till vänster på östra sidan är en sovallkov med skjutdörr för föräldrarna. Därefter en stor öppen yta som innefattar murstock och så småningom en öppen spis/kamin. I hörnet nere till höger på västra sidan får Rio sitt rum. Precis bredvid trappan; badrummet, något förstorat. På norra sidan utan några fönster (alltså till vänster om murstock) en walk-in-closet och förråd.


Vad tror ni??

 

Liknande inlägg

5 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *