Nyår på Hälsö

Vi firade nyår hemma på Hälsö. Och vilket nyårsfirande det blev! Hanna och Martin öppnade sitt vackra hem för oss, familjen Fahlnaes och Anna & Rikard. Ett nätt litet gäng på 8 vuxna och 7 barn. Det blev en glimrande, glittrande kväll med massor av kärlek, stim och stoj och härlig mat. Och framförallt fick vi, utlandssvenskarna, umgås en riktig helkväll med människor vi saknat enormt.

IMG_1098

Trots att det inte på något sätt var jag som var värd fick jag precis den meny jag önskade… Kalix löjrom till förrätt. Hummer, ostron, kräftor och räkor till huvudrätt, följt av ostbricka. Bah! Jag är fortfarande mätt.

IMG_1106

Kan knappt förstå hur jag ska kunna klara mig ända fram till påsk innan jag får sätta tänderna i en sån här igen. Klart man kan äta hummer i Lombardiet också, men… det blir liksom inte riktigt samma sak. Jag vill ha skaldjur kokta på svenskt vis. Och så färska att de knappt stelnat.

IMG_1102

Och så vännerna. Vännerna! Vi kände oss så enormt välkomnade tillbaka till ön. Och denna årets sista afton fick vi tillbringa med några av de bästa – lycka!

IMG_1064

I köket pågick också trerätters supé för de minsta festdeltagarna. Måste bara tillägga; kolla in den här superläckra kvinnans hårsvall! I wish I had it…

IMG_1069

Till förrätt; pannkaka i form av hjärta, färska hallon snöad med florsocker. Kolla Jyllans (Julian) min när han inser att han inte kommer få fler hallon (han har redan fått en påfyllning)! Sötnöt!

IMG_1073

Vilket gäng! Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser dem. Numera när vi har fester blir vi automatiskt en sisådär 15-16 pers, det är så mycket barn! Härligt är det.

IMG_1089

Ni kan tro att han väcker lite uppmärksamhet här i Italien… Alla vill känna på det blonda håret. Vansinnigt söt i skjorta och mörkblå sammetsslips.

IMG_1094

Den här söta ingick också i nyårsgänget, fina Anna. Och så min lilla senaste!! Billy. Men han ska få ett alldeles eget inlägg, det lovar jag er.

Oh. En förtrollad kväll. Återigen tack alla fina som gjorde det till en himla härlig fest. Den lever vi på länge. Såhär några dagar in på nya året är det kanske dags att fundera på vad vi vill med 2016. Förväntningar, förhoppningar, längtan och hopp. Men det får vi nog också ta ett särskilt inlägg för.

Puss på er. Och gott nytt år!

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *