På jakt efter vårtecken

Jag sitter och funderar på hur det var förra året vid den här tiden. Var det lika mycket vinter och kallt? Eller hade det börjat spira smått mån tro? Letar igenom bloggen för att hitta några svar. Hoppas väl egentligen att jag ska hitta något minne som berättar att våren snart ska vara här… Och som har med trädgård att göra. Men det verkar som att jag gått bet. När jag tänker efter så började jag nog inte arbeta med trädgården förrän i mitten av sommaren tror jag. Känns ju helt galet nu när det kliar så intensivt i fingrarna. Men när jag läser de inlägg vi gjorde den våren så inser jag att tiden helt enkelt inte fanns. för vi gjorde ju så mycket annat! En rolig bieffekt av bloggen är att det blir en dagbok att gå tillbaka och titta på med både bild och text. Ovärdeligt att ha när man håller på och förvandlar ett hus. Här är några axplock på vad som hände våren 2010:

Söndagen den 28 februari 2010 var vi och hämtade kaminen som nu står i hallen och värmer oss kyliga dagar.

Den första på oss utomhus i något som kan likna vår är från den 21 mars. Vi sitter ute och äter lunch

 och det ser riktigt kyligt ut… Men solen skiner mer än nu.

Jag jobbade hårt med staketet till altanen – gud vilket jobb det var!  En lång följetong som dock blev väldigt bra. 
Jag lade också ner ett stort engagemang i förberedelser och planering av vårt bröllop. Jag gjorde handgjorda inbjudningar, vi tog foton till inbjudningarna osv osv…

Andreas jobbade mycket med renoveringen av hallen.

När man ser tillbaka i backspegeln kan man faktiskt undra hur vi orkade med allt.  
Såhär första mars 2011, ett år senare, har vi totalrenoverat hela nedervåningen, lagt om taket, bytt alla fönster och håller på att färdigställa byte av fasaden. Med hjälp av hantverkare till vissa grejer, men allt inomhus har vi gjort själva. Och det är inte någon uppfräschning ”med lite nya tapeter” utan fullständigt renoverat från grunden med nya ytskikt, ny el och nya golv. 
Måste berömma Andreas för hans energi, noggrannhet och målmedvetenhet i renoveringarna. En fantastisk slitvarg är han min man! Och väldigt händig, helt självlärd. 
Och så har han en klippa till fru som biter ihop, står ut och fixar allt praktiskt med planering och samordning av hela tillvaron. 
Addera en rejäl portion kärlek till det så förstår ni varför vi är en så bra kombination!  


Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *