Pappersjobb kring flytten

Herregud vad jobbigt det är att flytta!! Och detta innan man ens har börjat packa ner saker, än mindre bära kånka och packa upp igen. Nu har jag under flera veckors tid grejat med pappersjobb kring flytten. Och nu får det snart räcka. Fy f-n vilken tid det här tar!

  1. Postbox Hälsö. Ordnad med hjälp av snälla Anita.
  2. Adressändring. Anmäld, kontrollerad, betald och klar.
  3. Försäkring huset. Jämförelser gjorda, beslut taget. Tecknat och klart. 
  4. Ändring telefoni & bredband. Fixat.
  5. Ändring digitalTV. Fixat. Nu blir det billigare och väldigt mycket färre kanaler
  6. Flyttanmälan radiotjänst. Fixat.
  7. Förhandling med bank om lånevillkor. På gång.
  8. Uppsägning el Nya Varvet. Fixat. Både med elnät och elleverantören
  9. Avtal med nytt elnät. Fortum är det som har nät på öarna. Avtal tecknat.
  10. Val av elleverantör. Jämfört, förhandlat och nu tecknat. Fick Fortum att ge mig samma pris som den billigaste leverantören. Ha! Det blir nu el märkt med Bra Miljöval. Viktigt. 
(Och då har vi inte räknat med hela cirkusen kring lägenhetsförsäljning med visningar och meck). 
Var det nå´t mer nu eller?!? 
Kan rekommendera www.elskling.se när ni kollar på elavtal. De gör jämförelse mellan alla elleverantörer beräknat på den egna förbrukningen och man kan välja utifrån vad man tycker är viktigt, pris, kundnöjdhet eller miljö. Jag och Andreas har valt att betala 1,50 öre mer per kwh för att få Bra Miljöval-märkt el. För oss är det helt klart värt det. Om ingen gör ett aktivt val och beslutar sig för att prioritera miljö och framtid framför kortsiktigt privatekonomiskt tänkande – hur ska vi då någonsin få miljövänliga varor? Om alla t.ex. säger att de vill ha miljövänlig el men ingen är beredd att betala för det – vem ska då kunna göra investeringen i vind eller vågkraft? Resultatet blir ett ekorrhjul med mycket snack och lite verkstad medan planeten sakta men säkert utplånas.
Så snälla ni; nästa gång ni ser över ert elavtal – överväg om det inte är värt något öre mer att bidra till en mer hållbar värld. Jag vill att även min son ska få uppleva vad snö är för något, så som jag fick i min barndom.

Liknande inlägg

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *