Påsken 2012

Någon kommenterade ”Händer det verkligen inget på Hälsö i påsktider??!!”

Nej. Det gör inte det.Vi har semester. Tar det lugnt. Sover. Leker. Myser. Vilar ut efter 2 års renoveringar.

Men du kan få ett referat:
skärtorsdagen var vi bjudna på PreEaster. Vad är det undrar ni. Det undrade vi också! Så det var mäkta spännande att åka in till Göteborg på torsdag eftermiddag. Min syster med familj var det som bjöd in. Där vankades det fördrink, fantastisk middag och sedan en riktigt häftig tårta. Bättre start på påsken får man nog leta efter! Det blev festligt och lyxigt på direkten. Som fördrink blev det min favorit; Mojito. En liten förrätt med västkustsallad (hemgjord såklart). Sedan en buffé med kallskuret, ugnsrostade grönsaker, kall sås och sallad – mm! När barnen till slut hade somnat dukades ytterligare en favorit fram; äkta cheesecake! Ni vet den varianten man gör i ugnen, inte i frysen. Alltså det finns ju inget godare! Med anledning av påsken hade kakan fått ett fågelbo i form av lakritssnören med chokladägg i! Hon kan hon, söstra mi.

långfredagen åt vi riktig helgfrukost och sedan begav vi oss hemåt Hälsö. På vägen hem stannade vi på ICA Maxi för att kolla in grillar och köpa gummistövlar till Rio. Det blev ingen grill, vi funderar fortfarande, men dock lite annat. Ett helt gäng DVD-filmer, ett pussel till Rio, stövlar och lite smått och gott. Sedan styrde vi kosan hemåt, åt god lunch och somnade i sofforna på vår nya fina övervåning. Långfredagen fortsatte i det tempot, jätteskönt. Det behövde vi. Jag och Andy kollade film på kvällen, jag såg en hel film!! Har inte hänt på länge, jag har aldrig ro till det.

Påskafton och lördag var det fint väder. Vi var ute hela dagen, grejade i trädgården, pratade med grannar, Andy fixade en dörr och vi fick hjälp av ett ungdomsgäng att hissa upp den jättestora tunga skjutdörren. Via balkongen, en stege och 7 glada unga män till hjälp fick vi upp den. Härligt att ha pigga grannar! På påskafton fixas det ju en del med påskefyr här ute. Det är ganska roligt att se, öarna är fulla av aktivitet på påsken. Även polis och brandkår syns till mer… men det kan vi ta en annan gång.
På kvällen hade drinkbuffé med goda grannarna L & D. Vi bestämde oss för att dra fram all sprit vi hade och se vad det blev av det. Inte för att gå i däck, utan för att man dricker drinkar så sällan. Det var kul! Vi fick ihop riktigt mycket, så man kunde i princip få vad man ville. Det blev irish coffe, white russian, vodka lime och Elsa&Lina-granat-special. Framåt kvällen trillade hela Järngänget in och gjorde oss sällskap! Flera av våra hantverkare och deras vänner kom förbi på en drink efter påskefyren. Tror att det blev hela 8 personer till sist, det var kul!

Påskdagen kändes fantastiskt lyxig – söndag fast lördag liksom! Det blev en ännu en dag ute. Vespan kom ut och kördes en sväng med Andy och Rio. Jag grejade i trädgården. Vi var en promenad, pratade med folk. Blev bjudna på spontanfika hos en av Rios dagiskompisars familj. Jag och Rio var på cykelpromenad (han har punktering på den lilla cykeln), hittade en snygg planka som vi släpade hem. Rensade lite skräp på en strandremsa och kastade sten i sjön och sjöng och nynnade på varsin låt under tiden. Magic moment. Full närvaro. Det blev ganska kyligt mot kvällen, men jag trotsade och drog fram en engångsgrill och karré!! Grillpremiär! Det gav en underbar känsla av sommar. Nu måste jag snart skaffa en riktig grill.

Annandag påsk bjöd på riktigt skitväder. Andy kände sig sjuk. Jag skrev reportage och Rio gick till sin bästa kompis för att leka en stund. En mysig innedag i sofforna på övervåningen.

Det blev en riktig höjdarpåsk! Vi kände att det blev lång ledighet och att vi verkligen har vilat och gjort sådant som vi tycker mycket om. Vara ute, peta i rabatterna, skrapa någon dörr, umgås med trevligt folk. Ta timmen som den kommer. Avkoppling!

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *