Soffans nya kläder

 

Minns ni sofforna på övervåningen? Jag skrev om dem HÄR och HÄR. Vi var på väg att göra oss av med de gamla sängarna vi hade. Istället bestämde jag att vi bygger om dem till soffor. Av två resårmadrasser och några skivor mdf fick vi till två soffor. Eftersom de har kvar sina ursprungliga mått (90 x 200 cm) funkar de också att sova i. I de äldre inläggen kan ni se hur de såg ut i rough version, så att säga. Ganska snyggt det också, med rå mdf bara.

Tanken var dock att de skulle få överdrag i lite oversized vitt linnetyg. Därför klädde jag dem med vit vadd och började syprojektet. För säkerhets skull köpte jag det billigaste tänkbara tyget på IKEA för att sy en protoyp. Men det ville sig inte riktigt. Det var knivigt. Dessutom ville jag ha en speciell söm på dem som var svår att få till. För ett par veckor sedan kom min mamma hit för att hjälpa mig att slutföra projektet. Det är riktigt elegant att ha en egen sömmerska tillika tapetserarmästare i familjen. Hon tog med sig sin overlockmaskin och fixade biffen!

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *