Söndagsmiddag!

I helgen hade vi besök av kusin Noah och Jenny och Danne! Lördagkväll åt vi kycklingfajitas med ett gott glas rödvin till. Barnen vaknade redan 6.00 på söndagen. Så när andra söndagssovare började kvickna till vid 9 -snåret hade vi redan ätit god frukost i lugn och ro och bytt om och gjort oss iordning. Sedan var det ju skidåkning från Holmenkollen på tv – vad spännande det var! Passade ju perfekt till våran söndag. Andreas hade gjort färdigt verandataket redan på lördagen så han tog välbehövlig renoverignspaus på söndagen. Vi drog ut bäddsoffan i arbetsrummet och lade oss allihop i den för att se den rafflande uppgörelsen mellan Northug och Hellman på tvn.

När skidåkningen var slut kände jag för att äta riktig söndagsmiddag. Jag övertalade Jenny att laga middag om jag hjälpte till. Och vilken söndagmiddag det blev!! Kalvstek med färsk örtpesto och citronfyllda oliver serverades tillsammans med kokt potatis och varma småmorötter och sockerärtor med smör på. En ljuvlig gräddsås till det. Som efterrät drog vi till med en riktig barndomsklassiker: persikohalvor och mandariner med vispad grädde.

Mmm! Va gott det var! Riktigt ljuvligt. Söndagsmiddag borde man göra oftare.
Posted by Picasa

Liknande inlägg

1 comment

  1. Hej igen Elsa! Såg ditt svar, Miranda är väldigt kramig, särskilt mot Rio vad jag förstår på fröknarna. Mysigt med kramiga barn!!

    Tänkte bara säga att jag blev så inspirerad av er blogg så jag startade en ny blogg igår! Den har inga läsare än eftersom ingen vet om den. Jag hade min förra blogg i flera år och det var jättekul. Den finns på http://www.husetpaon.mariagustinbergstrom.se om du vill kolla in det enkla innehåll som hittills kommit upp. Min förra blogg hette också huset på ön men på en annan adress. Trist att allt är borta på min gamla blogg faktiskt.

    Ha det bra, du får gärna komma förbi och kolla på trädgården/huset när det händer lite mer i trädgården, det vore roligt!

    Mvh
    Maria GB i Hälsö hamn, alias frugb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *