Taket

Vårt nya tak blir så fint!! Jag är så stolt (det är ju visserligen inte jag som gör jobbet handgripligen men…) Jag var ju lite orolig att pannorna skulle bli för röda när vi blev tvungna att byta från Vittinge till Benders, men än så länge ser det jättefint ut! Över förväntan! Nu ligger det rimfrost och trots att jag älskar snö och frost så är det inte utan att jag längtar efter att få se taket utan den.
FÖRE
Så här såg eternit-taket ut som låg på taket när vi köpte det.
UNDER
Den 15 december (tillträdesdagen) ser det ut såhär. Eternittaket är borta, dåliga bräder utbytta, takpappen på och de börjar arbetet med att läkta.
Skönt att inte vi behöver klättra på ställningarna tänkte vi… Men också skönt att det går att se ut genom fönstren och att inte hela huset är inringat av dem. Balkongräcket kommer att göras om så fort taket är färdigt.
Tisdagen den 29 december kom tegelpannorna!
… och lyftes upp på taket med kran
EFTER
På eftermiddagen den 29 december är ena sidan färdig! Och jag är SÅ nöjd!
Eftersom det var 10 minus denna dag gick hantverkarna innan 16 och kommer tillbaka i början av nästa vecka för att göra färdigt den andra sidan (balkongsidan) av huset. Ska bli så roligt när hela taket är färdigt!!
 
Jag tycker att det blev jättefint!!

Jag tycker redan att husets karaktär ändrats, till det bättre. Eller ska vi kanske säga uttryck, för husets karaktär är det inget fel på. Den kände jag in en dag i augusti och bestämde mig på direkten, det här huset ville jag ha. Och det är ett underbart litet hus! Vänligt, mysigt, hemtrevligt och tryggt. Jag tror att vi har en liten kärlekshistoria på gång…

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *