Tillbaka!!

Han är tillbaka! I lördags skrev jag om det här och det var såklart väldigt oroligt att inte ha sett sin lilla katt på mer än 3 dygn. Jag började misströsta och satte upp lapp på posten och vid kafét för att få tips o m var han kunde hålla hus. Var han påkörd och låg och kved i något dike? Var han överkörd och levde inte längre? Var han instängd någonstans? Var han hemma hos någon annan? 
På söndag förmiddag stod jag vid köksbänken och bredde mackor eftersom vi skulle ut på utflykt. Av en händelse lyfter jag blicken och tittar ut mot Ödehuset, det lilla huset bredvid oss som står tomt. I det lilla fönstret ser jag en grå liten figur. Det första jag tänker reflexmässigt är:
– Men vad gör han där nu då. 
Sedan kopplar nervbanorna och jag skriker: 
DÄR är han!! 
Springer ut i pyjamasen och sliter upp dörren till huset och ut springer Santi. Välbehållen! 
Han är mycket hungrig, äter stora portioner många gånger den dagen. Går in i duschen där Andreas just duschat och dricker vatten (det ska visst vara rinnande färskt). Lämnar små skitiga tassavtryck på vita badrumsmattan. Men det gör absolut ingenting – han är så efterlängtad! Rio gossar och säger: 
– Lille gulle! och borrar ner ansiktet i den mjuka pälsen. 
Så är ordningen återställd på Signalvägen 19. Mannen hemma. Rio frisk. Katten tillbaka. Fridens trygga stjärna lyser över oss. Lycka! 

Liknande inlägg

2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *