Vem släckte ljuset?

– Mamma, de mökt i natten, säger lille Rio till mig (=det är mörkt som i natten mamma!) Jag ser mig omkring i matrummet och konstaterar, ja det är verkligen mörkt och skumt i vrårna trots att rummet inte är stort.

Eftersom vi flyttat upp de bästa sakerna till övervåningen är det nu här nere på vissa ställen lite… tomt. Speciellt när det gäller lampor.

Bra belysning är en konst som man kan träna sig i hela livet tror jag. Det ska vara bra allmänbelysning, man ska kunna dra upp för att se ordentligt när man tappat en ring på golvet eller jagar dammråttor. Man vill ha mysbelysning, man vill ha belysning som inte speglar sig i tv:n, man vill ha trevlig belysning för umgänge utan att vännerna känner sig bleka och glåmiga. Man vill ha belysning både sommar och vinter.

Lampor säger så mycket. De är personliga och jag är väldigt petig med just dessa inredningsting. Har länge letat efter snygga lampor som känns moderna, men inte modernistiska (förstår ni?). Estetiska och passande till huset utan att för den skull bli allt för lantliga, romantiska eller allmoge. Hu, vad trött jag är på skomakarlampor! Därför passar inte byggnadsvårdsbutiker som leverantörer i det här fallet. Där brukar vi alltid hitta sådant vi söker, men inte denna gång. Det blir för lantligt romantiskt.

Nu har vi stort behov av lampor:

Övervåningen 
* En vägglampa till Rios rum för allmänbelysning
* Någon golvbelysning till Rios rum
* En lampa till fönstret vid balkongen på övervåningen, hängande
* En lampa till stora fönstret på övervåningen, stående eller hängande
* Läsbelysning till sofforna 
* Sänglampor
* Mer belysning i klädkammaren? 
* Spotlights till murstocken
* Utelampa till balkongen
Bottenvåning
* Någon lampa till fönstret (?) i farstun 
* En lampa till fönster i matrummet
* Någon belysning ovanför skåpet med glas och porslin i matrummet
* Någon hängande (?) belysning i fönster på verandan

Liknande inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *